City i Arsenal igrali su u isto vrijeme za trofej. Znate li gdje se on nalazio?

Foto: Profimedia

ARSENAL i Manchester City do posljednjeg su kola vodili borbu za ovosezonski naslov u Premier ligi. U konačnici ga je osvojila momčad Pepa Guardiole, četvrti put u nizu i šesti put u zadnjih sedam godina. Arsenal se nadao drugačijem ishodu i svi materijali potrebni za proslavu naslova nalazili su se na stadionu.

Točnije, nalazili su se na oba stadiona momčadi koje su bili u borbi za trofej, i na Etihadu, gdje su upotrebljeni, i na Emiratesu, gdje ih publika nije imala prilike dočekati pljeskom. Praksa je takva da je sve moralo biti spremno na obje lokacije. Podij za pobjednike, vatromet, medalje, sve to nalazilo se i u Londonu i u Manchesteru.

Što se trofeja tiče i tu postoje dva identična. Jedan se nalazi kod osvajača titule, a drugi je u vlasništvu Premier lige i služi u promotivne svrhe. Budući da je City branio titulu i da ima taj trofej već spreman, ovaj drugi trofej usmjeren je u London. Sve neiskorišteno, dakle sve ono što je trebalo služiti za proslavu na Arsenalovom stadionu, bit će reciklirano.

Pročitajte više