City i Ćorluka senzacionalno poraženi od Midtjyllanda

NOGOMETAŠI danskog Midtjyllanda pobijedili su u Engleskoj Manchester City 1:0 u prvoj utakmici drugog pretkola Kupa Uefa.

Danny Olsen zabio je jedini gol na utakmici u 15. minuti nokautiravši ionako grogirane domaće nogometaše, čiji je trener Mark Hughes bio na rubu davanja ostavke nakon što je vodstvo kluba pokušalo mimo njegova znanja transferirati Vedrana Ćorluku i Stephena Irelanda.

Hrvatski je reprezentativac pomalo neočekivano počeo utakmicu na mjestu desnog beka i odradio svih devedeset minuta. U 36. je minuti iznudio žuti karton gostujućeg napadača Florescua, da bi opomenu sam zaradio već u sljedećoj akciji zbog prekršaja nad Borringom.

Za gostujući su sastav s klupe dvoboj odgledali negdašnji hrvatski juniorski i U21 reprezentativci Filip Marčić (23) i Kristijan Ipša (22).

U ljubljanskoj pobjedi Herthe protiv Interblocka (2:0, dva gola Srbina Pantelića) prve je službene minute ove sezone u dresu Berlinčana upisao Joe Šimunić. Ušao je u igru u 69. minuti umjesto Lustenbergera.

Dario Zahora odigrao je devedeset minuta u redovima domaće momčadi, bivši napadač Varteksa Ivan Jolić skupio je 45 minuta u drugom poluvremenu, a negdašnji veznjak Marsonije Amer Jukan odigrao je posljednjih 15-ak minuta.

Kup Uefa, 2. pretkolo, 1. utakmice, važniji rezultati:

Vllaznia - Napoli 0:3

Braga - Zrinski 1:0

Interblock - Hertha 0:2

Lech Poznan - Grasshoppers 6:0

Manchester City - Midtjylland 0:1

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više