City pregazio Chelsea. Ljutiti navijači londonskog kluba skandirali Tuchelu

Foto: Profimedia

DRUGI put u četiri dana Manchester City je slavio protiv Chelseaja. Nakon što je City u Premier ligi u Londonu slavio 1:0, sada je bio bolji i u 1/32 finala FA kupa (4:0).

City je utakmicu na svom travnjaku riješio još u prvom poluvremenu. Riyad Mahrez je u 23. minuti majstorski iz slobodnjaka zabio za vodstvo. To mu je šesti gol iz slobodnjaka u zadnje četiri sezone. Isti igrač je prije četiri dana donio tri bitna boda Cityju u borbi za obranu titule. Ranije ove sezone zabio je Chelseaju i u Liga kupu.

Julian Alvarez je iz jedanaesterca u 30. minuti povećao na 2:0, a zatim je u 38. minuti Phil Foden pogodio na asistenciju Kylea Walkera. Pet minuta prije kraja utakmice je Mahrez realizirao jedanaesterac za konačnih 4:0. Mateo Kovačić je zamijenjen na poluvremenu u poraženoj momčadi. Da stvar bude gora za Chelsea, City ga je razbio bez dvojice najboljih igrača - Kevina de Bruynea i Erlinga Haalanda.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

Navijači Chelseaja skandirali Tuchelu

City je suparniku dopustio samo jedan udarac u okvir gola, a razočarani navijači Chelseaja pred kraj utakmice počeli su skandirati ime Thomasa Tuchela, bivšeg trenera, koji je otkaz dobio nakon poraza od Dinama na startu Lige prvaka. Tuchel je u Chelsea stigao u siječnju 2021. godine. U 100 utakmica je ostvario 60 pobjeda, a poraz od Dinama bio mu je 16. na klupi Chelseaja.

Naslijedio ga je Graham Potter i u 18 utakmica doživio šest poraza uz osam pobjeda. Trenutno je Chelsea na desetom mjestu Premier lige i ima 10 bodova manje od Manchester Uniteda koji drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Pročitajte više