City uz dva Džekina gola lakoćom u četvrtfinale Carling Cupa, Chelsea tek nakon produžetaka

EDIN DŽEKO nakon Old Trafforda i Manchester Uniteda ponovo je bio dvostruki strijelac. Ovaj put u visokoj pobjedi Cityja kod Wolverhamptona (5:2) u utakmici osmine finala Carling Cupa.

Znajući da igraju s Wolverhamptonom i "nebitnu" utakmicu Carling Cupa, trener Cityja Roberto Mancini izveo je kombinirani sastav, pa su se tako u prvoj postavi našli i golman Costel Pantilimon, mladi Crnogorac Stefan Savić, Nigel de Jong, Abdul Razak, Talijan Luca Scapuzzi... Od prve minute igrao je i Džeko, koji je opet briljirao.

Bolje je utakmicu otvorio domaći sastav, koji je preko srbijanskog reprezentativca Nenada Milijaša u 18. minuti poveo s 1:0. Raspali su se Vukovi u razmaku od tri minute. Nasri, Johnson i Džeko tresli su mrežu nizozemskog golmana Dorusa de Vriesa, koji je usput i sam sebi zabio gol u 50. minuti. Na 5:1 povisio je svojim drugim golom Džeko u 64. minuti, a visok poraz Wolvesima je ublažio Jamie O'Hara u 65.

Liverpool je preokretom došao do slavlja na Britannia stadionu. Jones je doveo Stoke u prednost poslije 44 minute igre, a u nastavku je raspoloženi Suarez s dva gola okrenuo rezultat u korist Redsa.

Najtežim su se putem do četvrtfinala dogurali Blackburn i Chelsea. Plavci su nakon poraza od QPR-a u prvenstvu imali još jedan zahtjevan zadatak. Gostovali su na Goodison Parku, no unatoč protivniku kakav je Everton, trener Andres Villas-Boas odlučio je na klupi ostaviti Juana Matu, Fernanda Torresa, Petra Čecha, Franka Lamparda...

Na odmor se otišlo s prednošću gostiju iz Londona, kojima je vodstvo donio Salomon Kalou u 38. minuti. U 58. minuti problemi za Chelsea. Ross Turbnull je dobio crveni karton, pa je Villas-Boas morao u igru poslati Petra Čecha, češkog golmana kojeg je planirao odmoriti. Sedam minuta prije kraja utakmice Evertonovi su se napadi isplatili. Louis Saha je matirao Čecha i odveo susret u dodatnih pola sata. U 107. minuti Drenthe je morao pod tuš a rezervist Daniel Sturridge u 116. minuti trese mrežu liverpulskog sastava za prolaz Chelseaja.

Čak sedam golova postignuto je na Ewood Parku, od čega četiri u regularnom dijelu susreta. Rochina i Yakubu pogađali su u 5. i 64. minuti za domaći Blackburn, te je malo ko očekivao da će se Newcastle vratiti u igru. No, kada se to najmanje očekivalo, u samoj završnici, Guthrie i Cabaye zabijaju za novih pola sata. U produžecima su, ipak, bili uspješniji Roversi. Pedersen je najprije opet doveo Blackburn u vodstvo, Lovenrkands je poravnao iz penala sedam minuta kasnije, a Givet pogodio za konačnih 4:3 u trenucima kada su se mnogi već spremali na jedanaesterce.


Carling Cup, osmina finala:

Stoke – Liverpool 1:2 (Jones 44/ Suarez 54, 85)

Wolverhampton – Manchester City 2:5 (Milijaš 18, O'Hara 65/ Johnson 37, Nasri 39, Džeko 40, 64, De Vries 50-ag)

Blackburn – Newcastle 4:3 (2:2), produžeci (Rochina 5, Yakubu 64 - penal, Pedersen 99, Givet 120/ Guthrie 90, Cabaye 90, Lovenkrands 106)

Everton – Chelsea 1:2 (1:1), produžeci (Saha 86/ Kalou 38, Sturridge 116)

Pročitajte više