TRANSFERI

Cityju su uzeli naslov, a u siječnju dovode zvijezdu Salzburga za 23 mil. eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

WOLVERHAMPTON je sinoć u nevjerojatnoj utakmici 19. kola Premiershipa pobijedio Manchester City 3:2 nakon što je gubio 0:2 i skočio na peto mjesto na tablici.

Momčad koju vodi Nuno Espirito Santo je uz Leicester najugodnije iznenađenje ove sezone i ima samo jedan poraz u zadnjih 12 utakmica. Sinoć je ograničila moćni City na samo 38 posto posjeda lopte i, iako je imala igrača više od 10. minute, potpuno zasluženo je pobijedila prvake.

U Wolvesima šefuje Jorge Mendes, moćni portugalski menadžer koji Espiritu Santu gura svoje igrače kako bi im podizao cijenu. To je bila osnovna Mendesova ideja kad je ušao u Wolverhampton, no njegov klub odlično gura u Europi, a ove sezone se možda može boriti i za Ligu prvaka. 

Iz tog razloga Wolvesi u siječnju dogovaraju transfer Hee-chana Hwanga koji igra u Salzburgu. Odlični 23-godišnji korejski napadač je na posudbi iz HSV-a, a ove sezone je upisao devet golova i čak 14 asistencija, većinu sjajnom Norvežaninu Erlingu Haalandu.

Vijest je prenio list Hamburger Morgenpost koji je u odličnim odnosima s ljudima iz hamburške agencije Sports United koja brine o karijeri mladog Korejca. Salzburg je zasad demantirao da Hwang odlazi iz njihova kluba, no navodno nemaju nikakav dogovor s HSV-om o tome da Korejac mora ostati u Austriji do kraja sezone i nema prepreka za njegov transfer. Wolverhampton bi ga trebao platiti oko 23 milijuna eura.

Pročitajte više