Članovi Dinama upozorili Mamića: "Kršite zakone i statut, vrijeme je za promjene"

ZDRAVKO MAMIĆ svojim je najnovijim istupima u medijima izazavao nove reakcije u javnosti, a danas u podne prostorije Dinama posjetilo je nekoliko članova udruge građana NK Dinamo Zagreb.

Najstariji među šačicom članova Dinama bio je Gradimir Mordelj, inače dopredsjednik ŽRK Trešnjevke, koji je Damiru Vrbanoviću predao podnesak namijenjen Nadzornom odboru NK Dinama, točnije njegovom predsjedniku Mirku Gjurašinu.

"Nama, kao članovima udruge građana NK Dinamo Zagreb, već dulje vrijeme povrijeđena su prava garantirana pozitivnim zakonima RH. Iako smo, kako ne bismo remetili sportske rezultate naše momčadi, s ovim podneskom namjeravali čekati zimsku prvenstvenu pauzu, smatramo kako zadnji istupi klupskih operativaca koji u prvi plan opet stavljaju svoje privatne poslovne interese, zahtijevaju žurnu akciju nadležnih tijela", piše u obrazloženju.

Od Nadzornog odbora dugogodišnji članovi kluba traže poštivanje Statuta kluba, poštivanje važećih zakona RH, poštivanje prava članova s naglaskom na demokratski izbor i, možda najzanimljivije, uvid u financijsko poslovanje.

NK Dinamu zamjera se očito kršenje Zakona o udrugama, čime je omogućen konstantni reizbor istih ljudi u Skupštinu i Izvršni odbor NK Dinama. Također, članovi udruge građana traže ostvarivanje prava na obaviještenost o financijama kluba i njegovom poslovanju.

Zdravko Mamić i Dinamo ne poštuju niti zakonske i statutarne zabrane sukoba interesa. Zakon o sportu, čl. 27. st. 3. određuje da "članovi tijela sportskog kluba-udruge NE MOGU biti menadžeri u sportu, kao ni osobe koje su to bile u razdoblju od posljednjih godinu dana i osobe koje s menadžerima djeluju zajednički u smislu članka 34. stavka 3. ovoga Zakona" (ako su u krvnom srodstvu, preci ili potomci).

"Grad Zagreb zaslužuje bolji klub koji bi trebao poslovati transparentno. Dužnost je svih navijača, članova kluba i Zagrepčana da traže te promjene", poručio je Mordelj ispod zapadne tribine i dodao kako niti jedan od članova koji potpisuju ovu akciju nisu članovi niti jedne navijačke skupine.

Odgovor NO-a trebao bi stići najkasnije za trideset dana, koliki je zakonski rok. U galeriji pročitajte kako sve Zdravko Mamić i Dinamo krše zakon i statut.

Pročitajte više