Cliftonville u Vinkovce dolazi s pogotkom prednosti: Cibalia poražena unatoč dominaciji

PRED tristotinjak svojih navijača sjevernoirski klub Cliftonville pobijedio je Cibaliju 1:0 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europa ligu. Gol vrijedan pobjede zabio je Caldwell u 82. minuti susreta, nakon što su gotovo cijelu utakmicu Vinkovčani dominirali i stvarali prilike.

Vinkovčani su se na daleko putovanje otisnuli s nadom da će se dobar dio posla napraviti u Sjevernoj Irskoj kako bi im bilo lakše u uzvratu, ali vraćaju se s golom zaostatka. Cliftonville nije protivnik kojeg bi se trebali plašiti, to se, unatoč konačnom rezultatu, vidjelo na večerašnjoj utakmici. Vinkovčani su tijekom cijelog susreta imali inicijativu, a vratar Matković bio je otporan na udarce domaćih igrača.

Od početka su Vinkovčani zaigrali hrabro, a najopasniji su bili Grgić i Kresinger čiji udarci nisu našli put do mreže. Igra je ubrzo postala vrlo gruba, kako se i inače igra nogomet na Otoku, McMullan je u nekoliko minuta pokosio tri-četiri gostujuća igrača, no nije zaslužio javnu opomenu. U nastavku je najprije Lučić iz slobodnjaka pucao preko gola, a onda Kresinger nakon kornera glavom poslao loptu preko grede.

U drugom dijelu probudili su se domaćini bodreni publikom koja je to poluvrijeme sjedila iza Cibalijinog gola. Prvi su zaprijetili igrači Cliftonvillea, Scannell je nakon greške Parmakovića, dodao Garrettu koji puca, a Matković dobro brani. I dalje je igra bila isprekidana prekršajima i zaleđima, ali Božić i Jurić uspjeli su stvoriti šansu i pucati pored gola. Irci su skoro poveli u 66. minuti kada je Scannell propustio realizirati dobru priliku, ali nije se najbolje snašao s loptom na pet metara od Matkovićevog gola.

U 72. minuti Matković je spasio Cibaliju. Scanell je odlično pucao iz poluvoleja u donji desni kut, ali vinkovački vratar još bolje reagira. Nekoliko minuta ranije probao je i McMullan, ali i njegov udarac je skinuo Cibalijin golman. Cliftonville je uspio povesti desetak minuta prije kraja utakmice. Caldwell je zabio pored danas odličnog Matkovića koji ovaj put stvarno nije mogao ništa učiniti. Trener Vinkovčana pokušao je izmjenama stići do pogotka u posljednjim minutama, ali vrijeme je brzo isteklo.

Uzvrat u Vinkovcima igra se već za sedam dana.

Sastavi:

Cliftonville: Conolly, Scanell, Holland, Donaghy, Holland, McMullan, Scannell, Garrett, Caldwell, Boyce, Catney

Cibalia: Matković, Tomić, Kresinger, Grgić, Parmaković, Radotić, Božić, Jurić, Baraban, Mazalović, Lučić

Pročitajte više