Clijsters i Ivanović impresivno osigurale međusobni okršaj u četvrtom kolu US Opena

DVOBOJ Belgijanke Kim Clijsters i Srbijanke Ane Ivanović, dvije bivše prve svjetske tenisačice, mogao bi biti najzanimljiviji meč osmine finala US Opena u ženskoj konkurenciji.

Obje tenisačice su u 3. kolu ostvarile impresivne pobjede. Kim Clijsters, braniteljica naslova pobjednice u New Yorku, odličnom je partijom u 3. kolu protiv Čehinje Petre Kvitove napravila korak dalje. Clijsters je svladala Kvitovu 6-3, 6-0 za 62 minute igre.

Kvitova, ljevoruka Čehinja koja je ove godine igrala u polufinalu Wimbledona, dobro je počela susret i povela s 3-0 uz dupli break. No, to je bilo i sve od nje u tom meču. Belgijanka je nakon toga zavladala terenom, osvojila 12 gemova u nizu i ostvarila 17. uzastopnu pobjedu na US Openu, kojeg je osvajala 2005. i prošle godine, a u međuvremenu nije nastupala. Kvitova je dosta griješila, meč je okončala sa 29 neforsiranih pogrešaka.

Ana Ivanović, koja već duže vrijeme traga za rezultatima i formom kakvi su je prije dvije godine dovele do prvog mjesta na WTA ljestvici, u New Yorku napokon podsjeća na onu staru. Ivanović je u 3. kolu pobijedila Francuskinju Virginie Razzano 7-5, 6-0. U tri dvoboja nije ispustila niti set, izgubila je kombinirano samo 13 gemova u šest setova.

Ivanović je protiv Razzano povela sa 4-2, ali je tada izgubila tri gema u nizu. Razzano je imala 5-4 i 0-30, bila je na dva poena od osvajanja prvog seta. No, tada je Ivanović ubacila u barem dvije brzine više, te do kraja dvoboja iskusnoj francuskoj tenisačici nije dopustila više niti jedan gem, a sama ih je osvojila devet zaredom.

I dok je Kim Clijsters svoje najbolje Grand Slam rezultate u karijeri ostvarila na US Openu, Ivanović je zasad u New Yorku ponudila najmanje. Ovime je tek izjednačila svoj najbolji plasman, do osmine finala, kojeg je ostvarila i prije tri godine. Clijsters ima 3-0 u pobjedama protiv Ivanović.

Ruskinja Jelena Dementijeva i Australka Samantha Stosur izborile su međusobni dvoboj u osmini finala. Dementijeva je u 3. kolu pobijedila Slovakinju Danielu Hantuchovu 7-5, 6-2, te upisala 12. pobjedu u 16. međusobnom dvoboju s Hantuchovom. Stosur je, pak, sa 6-2, 6-3 svladala Talijanku Saru Errani, koja je u drugom setu vodila s 3-2 uz prednost breaka, ali do kraja meča nije uhvatila niti jedan gem. Dementijeva ima dobar omjer i protiv Stosur, četiri pobjede u pet dosadašnjih dvoboja.

Talijanka Francesca Schiavone, pobjednica ovogodišnjeg Roland Garrosa, dobro igra i u New Yorku. U 3. kolu je dobila Ukrajinku Alonu Bondarenko 6-1, 7-5, a može se očekivati da će teži posao imati u sljedećem dvoboju, protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je sa 6-1, 6-2 deklasirala Argentinku Giselu Dulko.

Amerikanka Venus Williams ispustila je tri gema protiv Mandy Minelle iz Luksemburga. Za četvrtfinale će starija sestra Williams igrati protiv Izraelke Shahar Peer, koja je u dva seta eliminirala Talijanku Flaviju Pennettu.

 

US Open, tenisačice, 3. kolo:

Schiavone (6) – A. Bondarenko (29) 6-1, 7-5

Pavljučenkova (20) - Dulko 6-1, 6-2

Peer (16) - Pennetta (19) 6-4, 6-4

V. Williams (3) - Minella 6-2, 6-1

Stosur (5) - Errani 6-2, 6-3

Dementijeva (12) - Hantuchova (24) 7-5, 6-2

Ivanović – Razzano 7-5, 6-0

Clijsters (2) - Kvitova (27) 6-3, 6-0

Pročitajte više