KONFERENCIJSKA LIGA

Conte u zadnji čas dobio radnu dozvolu pa pobijedio u ludoj utakmici

Foto: Shaun Brooks/Guliver

TOTTENHAM je na debiju Antonija Contea pobijedio nizozemski Vitesse 3:2 u 4. kolu Konferencijske lige. Londonci su vodili 3:0, svi su golovi pali u prvom poluvremenu, a utakmicu je završilo 19 igrača.

"Bila je to luda utakmica. Obično ne volim takve utakmice jer se u njima može bilo što dogoditi, ali istovremeno smatram da smo trebali pobijediti, što smo i učinili", rekao je Conte za BT Sport nakon debija.

A da se utakmica igrala u nekom ranijem terminu, možda ne bi ni bio na klupi. Radnu dozvolu dobio je tek navečer, ali na vrijeme da povede svoju novu momčad.

U prvom poluvremenu pet golova, u drugom tri crvena kartona

A ona je krenulo furiozno i već nakon pola sata imali su tri gola prednosti. Son je zabio u 14., Moura u 22., a u 28. minuti Rasmussen je postigao autogol, ali se samo četiri minute kasnije iskupio i smanjio na 3:1. U 39. minuti Bero je pogodio za 3:2.

U nastavku nije bilo golova, ali su jedan po jedan igrači odlazili u svlačionicu zbog isključenja. Tottenham je ostao s igračem manje u 59. minuti nakon što je crveni karton dobio Romero, ali je susret završio s igračem više jer su u posljednjih 10 minuta gostima isključeni Doekhi i Schubert.

Conte: Igračima je ovakva pobjeda trebala zbog samopouzdanja

"Vodili smo 3:0 pa primili dva gola koji su se mogli izbjeći. Nakon crvenog kartona bili smo u problemima. Ali pobjede dok patimo dobre su za momčad i igrače. Morali su popraviti samopouzdanje, morali su puno raditi na tome", konstatirao je talijanski strateg.

Požalio se da nema vremena za treninge potrebne da svoju viziju igre usadi u igrače.

"Trebamo pronaći vremena za rad, a imamo samo dva dana do iduće utakmice, nakon koje je reprezentativna stanka. A sutra ne mogu raditi s igračima koji su igrali, pa je to samo jedan dan. Moramo biti strpljivi jer nam treba puno rada na taktičkom i fizičkom aspektu, ali ne bojim se rada, bez njega ne možemo ostvariti važne ciljeve", upozorio je Conte.

Pročitajte više