LIGE PETICE

Conteova izdaja razbjesnila navijače Juventusa: "Mičite mu zvijezdu sa stadiona"

Foto: Twitter

LEGENDA JUVENTUSA kao igrač, kapetan i trener u tom klubu proveo je 16 godina i pritom je u svim ulogama dao ključan doprinos osvajanju svih talijanskih i europskih trofeja. Sada je preuzeo Inter, klub koji je najveći rival Stare dame. 

Navijači Juventusa s ogorčenjem su dočekali jutrošnju objavu Nerazzurra o imenovanju Antonija Contea novim trenerom i pokrenuli su peticiju da mu se na stadionu njihovog kluba oduzme zvijezda koju tamo ima kao jedan od velikana.

Do sada ju je potpisalo preko 7,5 tisuća ljudi.

Ovo piše u obrazloženju njezina pokretanja:

"Antonio Conte bio je naš voljeni kapetan koji je igrao sa srcem. Onda je, nakon afere Calciopoli, druge lige i sedmog mjesta u prvoj, postao naš trener i preporodio klub s tri uzastopna naslova. I što je onda napravio? 

Prešao u Inter.

To je neusporedivo s onim što rade mnogi igrači i treneri i što je čak postalo normalno, a to je odlazak kod rivala. On nije samo Juventusov bivši igrač nego i reprezentativni primjer "juventina", duha i vrijednosti koji taj status i pojam nosi. 

Takva ličnost otišla je u klub u kojem ključne pozicije drže tipovi poput Zanettija ili Tronchettija Provere. Koji nikada nisu krili koliko preziru Juventus i koji su Juventusu ukrali Scudetto.

Zato Conteov odlazak u Inter nije samo profesionalni izbor. To bi bilo da je otišao u Napoli, Romu, Milan... Njegov odlazak u Inter je odlazak u klub koji je uporno pokušavao uništiti Juventus i baciti ljagu na našu svijetlu povijest, čiji je Conte važan dio.

Ovakvim potezom Conte više ne predstavlja vrijednosti "juventina" ni njegovog duha zbog kojih je dobio zvijezdu na stadionu."

Pročitajte više