Ćorić nakon dramatičnog meča pobijedio tenisača kojeg nikad prije nije

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu. Nakon tri sata i 26 minuta igre u 4. kolu svladao je Španjolca Alejandra Davidovicha sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5). Prvi set trajao je čak 88 minuta, u svakom od prvih sedam servis-gemova viđena je barem jedna break-lopta, a svaki je igrač po dva puta gubio svoj servis.

Ćorić je loše počeo i izgubio gem na svom početnom udarcu, ali odmah je vratio taj zaostatak, da bi kod rezultata 2:1 još jednom oduzeo servis suparniku i stigao do prednosti. Nažalost, odmah u sljedećoj igri ju je ispustio. Nakon rezultata 3:3 do kraja prvog seta nije više bilo breakova iako je Ćorić u dva navrata izvlačio 0:40.

Ipak, u tie-breaku umješniji je bio Španjolac, Ćorić je vodio s 4:3 i imao dva poena na svom servisu, ali oba je izgubio. Davidovich je zatim stigao do dvije set-lopte, prvu na svom servisu nije realizirao, samo da bi Ćorić na drugoj napravio dvostruku servis-pogrešku.

Ušao u treći set servisom

Ćorić je razočaranje nakon izgubljenog tijesnog prvog seta uspio potisnuti i odmah u prvoj igri drugog oduzeti servis Davidovichu. Tu je prednost uspješno čuvao, štoviše, kod vodstva 5:3 još je jednom napravio break i osigurao da prvi servira u trećem setu.

U odlučujućem, trećem setu prvi je do prednosti stigao Davidovich breakom za 4:3, ali Ćorić je uspio odmah uzvratiti, pa je o konačnom pobjedniku odlučivao još jedan tie-break. Bolje je krenuo Davidovich, koji je poveo s 3:0, ali Ćorić je potom osvojio pet od sljedećih šest poena i stigao do prednosti 5:4.

Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 5:5, kada je nakon duže izmjene Ćorićev udarac zapeo za vrh mreže, loptica se ipak prevalila na Davidovichevu stranu, pa je meč-loptu dobio naš igrač te ju odmah i iskoristio.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Daniela Altmaiera, koji je u glavni turnir ušao kao "sretni gubitnik", a onda nanizao četiri pobjede, posljednju sa 6:3, 6:0 protiv Španjolca Jaumea Munara.

Pročitajte više