COUNTER-STRIKE NA GRČKOM OTOKU MIKONOSU Počinje ESG Tour

FOTO: Twitter/Virtuspro

Uskoro počinje prvi turnir Electronic Sports Global Toura, novog brenda u svijetu esporta koji bi trebao povezati esport i luksuzne turističke lokacije. Osam CS:GO timova tako će se ovog tjedna natjecati u resortu Villa Destiny, na Grčkom otoku Mikonosu. 

>>G2 ESPORTS UZEO PRVI CS:GO TURNIR SEZONE Francuski supertim se vratio
 
ESG Tour novi je esport projekt PvPRO.com platforme. Cilj projekta je organizirati esport natjecanja u drugačijem i luksuznije okruženju od onog u kojem se profesionalni igrači inače nalaze. Za prvi turnir odlučili su se pozvati sedam  CS:GO timova u resort Villa Destiny na Grčkom otoku Mikonosu, osmi i posljednji tim mjesto je osigurao kroz kvalifikacije.
 
Sam turnir sastojat će se od dvije grupe od četiri tima koje će se igrati u GSL formatu dok će najbolja dva tima iz skupina proći u doigravanje. Ukupni nagradni fond iznosi 200 tisuća eura, a turnir će trajati od 7. do 10. rujna. 
 
Pozvani timovi su BIG, Gambit, Heroic, Team Liquid, mousesports, SK Gaming i Virtus.pro dok je EnVyUs osigurao nastup kroz kvalifikacije. Po imenima prvi ESG Tour možda neće biti najjači turnir koji smo imali priliku gledati, ali očigledno to nije jedina namjera organizatora.
 
 
Instagram i Twitter profili igrača prepuni si fotografija s Mikonosa i zaista izgleda da svi okupljeni uživaju na lokaciji. Svi igrači okupljeni su u istom odmaralištu u kojem se održava i samo natjecanje što cijeloj priči daje jedan dodatni šarm.
 
Glavni favoriti za osvajanje turnira je SK Gaming i dalje najbolji tim na svijetu po hltv.org rangiranju. Glavni izazivači će biti Gambit, BIG i EnVyUs koji izgleda odlično na početku nove sezone. Mečevi počinju u 13:00 po našem vremenu. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više