Formula 1

Čovjek koji je pobijedio i Schumachera i Hamiltona usporedio dvojicu najtrofejnijih

Foto: Guliver Image/Getty Images

OVA SEZONA Formule 1 najviše će se pamtiti po tome što je Lewis Hamilton izjednačio rekord legendarnog Michaela Schumachera po broju naslova svjetskog prvaka. 

Zbog toga se Hamilton i Schumacher, koji je u teškom zdravstvenom stanju već sedam godina nakon pada na skijanju, sve više uspoređuju. Posljednji u nizu koji je dao usporedbu njih dvojice je Nico Rosberg.

Njemački vozač surađivao je i s Hamiltonom i sa Schumacherom te u bolidu Mercedesa bio bolji od Schumachera od 2010. do 2012. godine te bolji od Hamiltona četiri godine kasnije.

"Schumacher je, bez ikakve dvojbe, bio najkompletniji vozač. Način na koji je doživljavao ovaj sport, motivacija da napreduje, motiviranje cijele momčadi... To je bilo nešto nezamislivo i nešto po čemu je on bio poseban. Mislim da se to više neće ponoviti u Formuli 1", rekao je 35-godišnji Rosberg koji se povukao prije četiri godine nakon osvajanja naslova prvaka.

"I Hamilton je impresivan. Dovoljno je da samo sjedi u bolidu i već je brz. Čovjek je prirodni talent, vozač s drugog planeta. Uspio sam ga pobijediti 2016. godine i tek sad shvaćam kakav je to uspjeh bio."

Tko je bolji?

"Nezahvalno je o tome govoriti. Izdvojio bih četiri imena kad govorimo o najvećima svih vremena. To su Hamilton, Schumacher, Senna i Fangio. Nemoguće je odabrati najboljeg, svi su bili nevjerojatni."

 

Pročitajte više