Čovjek koji je rasplakao Hrvatsku ponosno ispratio sinove u reprezentaciju

Foto: Profimedia/Twitter

AKTUALNI svjetski doprvaci Francuzi jučer su se okupili pred početak kvalifikacija za Euro 2024. Tricolori ciklus otvaraju s Nizozemskom, a samo tri dana kasnije igraju u gostima kod Irske.

Francuzi su se tradicionalno okupili u Clairefontaineu, gdje će se pripremati za početak kvalifikacija, a izbornik Didier Deschamps je pozvao braću Thuram, sinove svog bivšeg suigrača Lilliana Thurama. Stariji Marcus (25) član je Borussije Mönchengladbach i već tri godine je u kadru reprezentacije, a sad je poziv dobio i njegov četiri godine mlađi brat Khephren, veznjak Nice. Braću Thuram na okupljanje reprezentacije ponosno je ispratio tata Lilian, koji je s Francuskom osvojio prvenstvo svijeta 1998.

Lilian Thuram je za Francusku odigrao 142 utakmice, a zabio je samo dva gola. Oba pogotka postigao je u polufinalu SP-a protiv Hrvatske, kad su Tricolori slavili 2:1 i kasnije preko Brazila stigli do svoje prve titule prvaka svijeta. Ponosni otac je snimao kada je vozač došao po Marcusa i Khephrena, a kasnije je sve to objavio na društvenim mrežama.

Pročitajte više