Čovjek koji je rasplakao Hrvatsku zaželio Džeki dobrodošlicu u Fenerbahče

Foto: EPA

EDIN DŽEKO je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom u koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom. Iskusni 37-godišnji napadač je jučer odradio prvi trening u turskom velikanu. Nakon treninga je objavio nekoliko fotografija na Instagramu, a u komentarima su mu se javile brojne poznate osobe iz svijeta nogometa.

Tako su komentare ostavili Fabrizio Romano, najpoznatiji svjetski stručnjak za transfere, i Džekin bivši suigrač iz Rome Diego Perotti. Osim njih, tu je i komentar Semiha Senturka, bivšeg reprezentativca Turske koji je na bosanskom poželio dobrodošlicu Džeki.

Rasplakao je Hrvatsku

Ako vam se ime učinilo poznato, nije slučajno. Ono što je za starije generacije navijača hrvatske reprezentacije Lilian Thuram, to je za novije generacije Semih Senturk. Thuram, naravno, zbog dva gola Hrvatskoj u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, ujedno i jedina dva koja je ikad zabio za Francusku.

Senturk je rasplakao navijače Hrvatske deset godina kasnije. Njegov gol u produžetku četvrtfinala Europskog prvenstva 2008. godine i dalje boli hrvatske navijače. U toj nevjerojatnoj utakmici Bilićeva Hrvatska je povela 1:0 u 119. minuti i bila je na korak do polufinala.

No, spletom ludih okolnosti Turci su došli do penala Senturkovim golom u drugoj minuti sudačke nadoknade produžetka. Njegovom golu u Pletikosine rašlje prethodile su nepotrebna Rakitićeva duga lopta i Bilićeva zamjena koju mu suci nisu dopustili.

Šokantan gol potpuno je odsjekao noge hrvatskim igračima koji u takvom psihičkom stanju nisu imali šanse na penalima. Pogodio je samo Darijo Srna, promašili su Modrić, Rakitić i Petrić i Turska je prošla dalje.

Pročitajte više