VATERPOLO SVJETSKA LIGA

Čovjek koji je srušio Hrvatsku 17 sekundi prije kraja: "Proradio je srpski inat"

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

ODLUČUJUĆI gol u finalu Svjetske lige između Srbije i Hrvatske postigao je Filip Filipović.

Samo 17 sekundi prije kraja suci su pokazali na peterac protiv Hrvatske, a čovjek odluke bio je Filipović, čovjek koji je svladao Bijača na hrvatskim vratima, pogodio za veliko slavlje otvorenog bazena na Tašmajdanu i zaokružio sjajan nastup u Svjetskoj ligi.

>> SRBIJA - HRVATSKA 12:11 Drama po pljusku u Beogradu, Hrvatska pala u finalu

>> VIDEO Beogradska publika snažnim pljeskom ubila par zvižduka "Lijepoj našoj"

"Ovo nisam doživio ni na treningu"

Filipović je proglašen i za najboljeg igrača cijelog turnira, kao i finala protiv Hrvatske. Odmah nakon utakmice izjavio je da nikada u životu nije igrao ni u približno sličnim uvjetima.

Oluja je protutnjala Beogradom, a Filipović ističe da ovo nije doživio u karijeri, čak ni na treningu.

"Vidio sam kako lopta upada u gol, jedva... Ovo su bili sve samo ne normalni uvjeti, dobro je što smo uopće završili okršaj, ovo je bilo nevjerojatno. Čestitke protivnicima koji su se borili do samoga kraja, bili su izuzetni", kazao je za srpske medije pa istaknuo što je presudilo da Srbija odnese pobjedu:

"Proradio je srpski inat"

"Ono što stalno napominjem jest da u najvažnijim trenucima uvijek proradi naš inat. Borili smo se za zemlju, za nevjerojatnu publiku koja je tu ostala do samoga kraja. Mogu reći da nikada u životu nisam u ovakvim uvjetima ni trening odradio. Čestitke za navijače koji nisu napuštali bazen sve do samoga kraja, to samo pokazuje koliko je sve ovo značilo.

Ponosim se što sam dio ove zemlje, što sam Srbin, i još jednom iz srca zahvaljujem svima", kazao je pa se još jednom osvrnuo na navijače i gol vrijedan pobjede koji je postigao na kraju:

"Znate kako.. kada vam pet tisuća duša viče: 'Fićo, Fićo', onda ta ruka i ta lopta postaju sve lakše. Možda ni ja nisam vjerovao u sebe koliko su oni. Hvala im još jednom", podvukao je Filipović.

Pročitajte više