Igrači otkrili: Imali smo sastanak, mi smo uz Babića

Foto: Index
Video: D.R.

NAKON što je strpljivo odradio nekoliko poziranja s klincima na Plesu, mladi Marko Mamić stao je pred kamere.
 
Dva metra visok 22-godišnjak bio je junak pobjede protiv Španjolaca, terorizirao ih je sa svih pozicija i zabio devet golova. Hrvatska je na SP stigla prepolovljena ozljedama, depresijama i privatnim problemima igrača, a u prvi plan iskočili su novi klinci, poput Mamića, Cindrića, Mihića. 
 
''Zadovoljan sam. Ponosan sam na momčad kako je odigrala ovaj turnir. Hrvatska uvijek ide na zlato, ali ovo polufinale je velik rezultat. Možda smo mogli i u finale, izgubili smo nesretno, ali zadovoljan sam.''
 
Uoči turnira zacrtan cilj bilo je četvrtfinale. Hrvatska je izborila polufinale, ali izgledna je smjena izbornika Babića. Mamić nam je otkrio da su igrači sinoć održali sastanak i izrazili podršku Babiću. Imaju li rukometaši lidera poput Bojana Bogdanovića koji će s tim stavom otići do Saveza? I jesu li iz Saveza pitali igrače što žele? 
 
''Mene nitko nije kontaktirao. Gledam na to s druge strane. Odnos u reprezentaciji je odličan, atmosfera je između nas igrača, trenera i stručnog stožera je fantastična. Imali smo sastanak i željeli bismo da izbornik ostane. Ovo je proces i teško je očekivati da će se smjenom preko noći uspjeti nešto napraviti. Mlada smo ekipa, a uoči polaska u Francusku svi su govorili samo o četvrtfinalu. Svjesni smo da je medalja bila nadohvat ruke, ali nedostajalo nam je malo sreće.''
 
Svi igrači s kojima smo razgovarali na Plesu smatraju da Babić treba ostati na klupi. Ivano Balić nam je kazao da je on odgovoran za rezultat te da ne zna ništa o mogućim smjenama. Pogledajte video. 
 
>>> VIDEO: Stivijev sinčić opet zvijezda intervjua: Ponosan sam, napadamo medalju u Hrvatskoj
 
 

Pročitajte više