Nogomet

Čovjek koji je zaslužan za Ronaldov fizički preporod: Samo je jedan igrač bio kao on

Foto: EPA

CRISTIANO Ronaldo je svoju fizičku snagu počeo graditi u Manchester Unitedu. Tamo je radio s bivšim nogometašem, a danas još uvijek kondicijskim trenerom Manchester Uniteda Mickom Cleggom.

On je Ronalda usporedio s Ryanom Giggsom, još jednom legendom Manchester Uniteda koja je imala jednu od najdugovječnijih nogometnih karijera.

Cristiano je jedini koji može nadmašiti Giggsa

"Prije nego što se pojavio Cristiano najbolji atleta je bio Ryan Giggs. Bio je najjači i posvećivao je dosta pažnje detaljima. Ako je Giggs igrao do 40. godine u Unitedu, Cristiano bi to mogao do 41. On je jedini koji može nadmašiti Giggsa", rekao je Clegg nastavivši u istom tonu:

"Nastavit će pomicati granice kao što je to radio Giggs. Ostat će na vrhu jer je opsjednut time da postane najbolji svih vremena i vjerujte da će prestići Bicanovih 805 golova."

Ronaldo će u utorak istrčati na splitskom Poljudu

Radi se o Josefu Bicanu, češkom napadaču koji je u karijeri postigao 805 pogodaka u službenim utakmicama. Na dobrom putu da njegov rekord obori je Cristiano koji trenutno ima 764 zabijena pogotka.

"Ronaldo radi naporno, ali je isto tako u potpunosti posvećen svom zdravlju. Odmara se i spava dosta, zna kako izbjeći stres i posvećuje dosta pažnje detaljima. To već svi znaju", zaključio je Clegg.

Ronaldo se trenutno priprema za sutrašnji derbi u Ligi nacija protiv Francuske, dok će u utorak istrčati protiv Hrvatske na splitskom Poljudu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više