Čovjek s jednom obrvom zabio s jednom tenisicom i ušao u društvo s Olajuwonom

ČUDESNI Anthony Davis odigrao je još jednu utakmicu za povijest. Unibrow nas je odavno naviknuo na spektakularne brojke, a noćašnjom partijom učinio je nešto što je prije njega uspjelo samo legendarnom Hakeemu Olajuwonu.

Vodio je New Orleans Pelicanse do pobjede kod L.A. Clippersa 121:117 postigavši 46 poena, 16 skokova i tri osvojene lopte. To mu je druga takva utakmica u karijeri, a nitko osim Dreama nije odigrao dvije takve partije. Uz spomenute brojke Davis je ubilježio i četiri asistencije i jednu blokadu, a pogodio je i svih 12 slobodnih bacanja - posljednja četiri za potvrdu pobjede u završnim sekundama.

Dodajmo i da mu je ovo sedma ovosezonska utakmica s najmanje 40 poena, a na 12 od posljednjih 13 došao je barem do 30.

Još povijesnih brojki? Može! U posljednjih šest sezona Davis je 17 puta imao najmanje 40 poena i 15 skokova, više nego dvostruko od bilo kojeg drugog igrača u tom razdoblju.

Uza sve to, čovjek s jednom obrvom pokazao je da može igrati i samo s jednom tenisicom. Krajem druge četvrtine ostao je bez desne tenisice, ali dok ju je pokušavao navući, Clippersi su na drugoj strani terena već promašili pa je Davis ostao sam u kontri i iskoristio priliku za koš dok mu je na jednom stopalu bila samo čarapa. Majstor.

Pročitajte više