Cristiano Ronaldo: ManU me treba pustiti u Real kao nagradu za lojalnost!

CRISTIANO RONALDO će sljedećeg tjedna zahtijevati od svog Manchester Uniteda da mu dopuste prelazak u Real Madrid kao zahvalu za njegovu lojalnost u proteklih pet godina. Nakon ispadanja Portugala na Europskom prvenstvu Ronaldo se vraća u Manchester kako bi se javno očitovao o svojoj budućnosti u engleskom prvaku za kojeg ga ugovor veže još pune četiri godine.

"Ronaldo želi Unitedov blagoslov"

Prema njegovim riječima, on smatra kako je svojim igrama i iznimnim zalaganjem u pet godina koliko je proveo na Otoku, zaslužio da mu klub dopusti prelazak u španjolski Real Madrid.

Izbor blizak nogometašu otkrio je britanskim novinarima:

"Cristiano će najiskrenije zatražiti od Uniteda da ga se pusti kako bi mogao ostvariti svoj san o igranju u Kraljevskom klubu. Pokušat će ih uvjeriti da je svojim beskompromisnim zalaganjem i svojim igrama donio klubu niz trofeja koji su više nego dovoljni da ga klub pusti unatoč važećem ugovoru. Ronaldo ne želi otići u negativnoj atmosferi, on želi Manchesterov blagoslov."

No, pitanje je hoće li Ronaldove molbe pasti na plodno tlo pošto su ključne osobe u Manchesteru trenutačno na zasluženom odmoru. Portugalcu izrazito sklon Alex Ferguson je trenutačno u Francuskoj, a njegov je povratak planiran tek za kraj lipnja. Slično je i sa izvršnim direktorom Davidom Gillom koji se također odmara izvan Engleske, a niti kao Ferguson nema namjeru prekidati svoj godišnji samo zbog Ronalda.

Fergie se još uvijek nada, Ronaldo već odlučio?

Ferguson se i dalje nada da bi svog mezimca mogao nagovoriti na ostanak u starom jatu jednom kad bi se dvojac našao oči u oči. Fergie smatra da je Ronaldova želja za odlaskom samo plod negativnih utjecaja od strane njegovog menadžera i planira portugalskoj zvijezdi objasniti kako odlaskom u Real ne bi dobio apsolutno ništa. Prema najavama, mogući transfer u kraljevski klub dosegnuo bi monstruoznih 75 milijuna funti, a čak 10 posto od te cifre otišlo bi u ruke Ronaldovom menadžeru. Navodno, da je u igri i scenarij prema kojemu bi Ronaldo još jednu sezonu ostao na Otoku, nakon čega bi mu klub dao odriješene ruke za odlazak u Španjolsku.

Schuster: Za Ronalda nema cijene

Realov trener Bernd Schuster rekao jučer je na televizijskoj postaji DSF izjavio kako bi platio 100 milijuna eura za protugalskog genijalca.

"Platio bih za njega i 100 milijuna eura. Za takvog igrača možda čak niti nema cijene, jer je to nogometaš koji vas može odvesti do trijumfa u svakom natjecanju. Nama treba još jača momčad za Ligu prvaka i zbog toga bi ga najviše volio vidjeti kod sebe", rekao je Schuster i nastavio:

"Ne čudim se niti malo reakcijama njegovog kluba. Manchester United se protivi bilo kakvom spomenu njegovog imena i odlaska. Naravno, niti ja ga ne bih pustio da ga imam u momčadi",  rekao je Schuster. 

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više