Cristiano Ronaldo: Nakon Eduardove ozljede više ne igram isto!

PORAZ od Portsmoutha u FA Cupu razbjesnio je menadžera Alexa Fergusona i njegovog najboljeg igrača Cristiana Ronalda koji su se obrušili na suca utakmice Martina Atkinsona prozvavši ga direktnim krivcem za poraz Crvenih vragova.

Ronaldo: Ne igram više lepršavo!

Atkinson je, prema Fergusonu i Ronaldu, kroz prste progledao mnogobrojne grubosti Portsmouthovim igračima, ali je i propustio dosuditi očigledan jedanaesterac. Ronaldo je priznao kako nakon stravične ozljede našeg Eduarda više ne igra svoju prirodnu, lepršavu igru jer se boji ozljeda, a suci ne čine dovoljno da bi zaštitili igrače od pogibeljnih startova.

"Ponekad mislim da je ovo najbolja liga na svijetu, ali mislim da se ne čini dosta za zaštitu igrača koji posljeduju igračku kvalitetu i tehniku", rekao je srditi Portugalac nakon utakmice te je dodao:

"Nakon što sam vidio što se dogodilo Arsenalovom igraču Eduardu da Silvi,  bojim se izvoditi svoje driblinge."

Ferguson: Ako se ovakvi prekršaji nastave, netko će se ozlijediti kao Eduardo!

U obranu znanja, kvalitete i tehnike stao je i Sir Alex Ferguson ne propustivši prije izvrijeđati suca Atkinsona:

"Menadžeri zbog ovakvih situacija dobivaju otkaze, a on će uredno raditi svoj posao i sljedećeg tjedna. Sudac je je naprosto bio nevjerojatan. U prvih 5 minuta bila su tri faula, a on uopće nije reagirao, a da ne pričam da nije dosudio penal. Vrlo je teško igrati ukoliko vam ovako sude."

Ferguson se složio s kolegom iz Arsenala Arsenom Wengerom koji se i prije pogibeljnog starta na Eduarda zalagao za strože kažnjavanje oštrih startova.

"Ponekad suci čak i štite obrambene igrače pa sam čak u iskušenju promijeniti nešto u taktici i načinu kako igramo jer ovo više nema smisla. Lassana Diarra je imao 8 ili 9 prekršaja na utakmici. To je naprosto nečuveno. Moram se složiti s Arsenom Wengerom jer će se netko ozbiljno ozlijediti poput Eduarda. Kako tretiraju Ronalda, uistinu sam zabrinut za njega", zaključio je Ferguson.

Fergusonu ili suspenzija ili globa?

Zbog ovakvih izjava disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) vrlo lako bi mogla opet kazniti Manchesterovog menadžera. Kažemo opet, budući da je škotski menadžer u ovoj sezoni već zaradio dvije utakmice suspenzije, u prosincu prošle sezone. Tada je Manchester United izgubio od Boltona 1:0, a Ferguson se, nimalo biranim riječima, obratio sucu Clattenburgu u poluvremenu utakmice, tužeći se na pogibeljne startove domaćih nogometaša, koje sudac nije adekvatno sankcionirao.

U FA-u su najavili da će preispitati Fergusonove izjave, te dodali da je izvjesnija novčana kazna od suspenzije, ukoliko će pronaći elemente za kažnjavanje škotskog menadžera.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više