Crnogorac je slavio, ali onda je vidio da Livaković sam tuguje

Screenshot: Twitter

DOMINIK LIVAKOVIĆ heroj je Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olympiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige. Golman Hrvatske u raspucavanju je obranio dva penala, ali to nije bilo dovoljno jer njegovi suigrači nisu uspjeli zabiti čak tri pokušaja s 11 metara. Grci su u Istanbulu branili prednost od 3:2 iz prvog susreta. Fenerbahče je to uspio anulirati golom Irfana Cana Kahvecija u 11. minuti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Livaković je obranio dva penala

Turci su se uzdali u Livakovića, koji je više puta pokazao da sjajno brani jedanaesterce. Njihovo povjerenje bilo je opravdano - hrvatski vratar obranio je udarce Youssefa El Arabija u drugoj te Rodineija u petoj seriji. Ipak, njegovi suigrači nisu bili tako uspješni, a Golman Olympiacosa bio je uspješniji čak i od Livakovića. Konstantinos Tzolakis zaustavio je udarce Dušana Tadića, Cengiza Undera i Leonarda Bonuccija te odveo Grke u polufinale.

Drugi je skinuo spektakularno

Posebno je dramatično bilo u petoj seriji. Brazilac Rodinei šutirao je za prolazak Olympiacosa, no Livaković je čudesno spasio Fener. Silovit udarac išao je po sredini, a Livaković je padao na desnu stranu. Ipak, usprkos tome što je bio u padu nadesno, uspio je podići lijevu ruku i obraniti šut. Točnije, to je napravio tako da je odbio loptu u prečku. Lopta se od prečke odbila na gol-crtu, a, čini se, i barem djelomično preko nje. Livaković je ustao i pokupio je u trku kako slučajno ne bi ušla u mrežu.

Hrvatski golman sam je tugovao. To je primijetio Crnogorac koji je slavio

Bonucci je zatim pucao za poravnanje i odlazak u šestu seriju. Ipak, jedan od najiskusnijih igrača na terenu nije bio precizan. Tzolakis je pročitao njegovu namjeru te se tako prometnuo u junaka grčkog sastava. Nakon što je dramatično izgubio meč u kojem je briljirao, Livaković je utučen i sam tugovao u kutu terena. To je primijetio Stevan Jovetić, crnogorski as Olympiacosa.

Iako je on sa suigračima slavio veliku pobjedu, pogled na igrača iz susjedne zemlje koji tuguje nagnao ga je da priđe Livakoviću, utješi ga, zagrli i poljubi. Premda je Fener pun igrača s područja bivše Jugoslavije (Džeko, Tadić, Krunić, Zajc...), Livakovića je umjesto nekoga od njih tješio "jugović" iz suparničke momčadi. 

Pročitajte više