Cro Cop ekskluzivno: To što neću biti spreman, ne znači da Mira ne mogu nokautirati u prvoj rundi!

SADA je i službeno, Mirko Filipović će se 25. rujna u Indianapolisu sučeliti s bivšim dvostrukim prvakom UFC-a Frankom Mirom na UFC-u 119. Informaciju je još sinoć za Index potvrdio Cro Cop, no zbog nepotpisanog ugovora u tom trenutku, u javnost nije smio izlaziti s preuranjenim izjavama.

Danas je Cro Cop bio razgovorljiviji.

"Sigurno je da u tu borbu neću ući potpuno spreman. Preostalo mi je samo pet tjedana za pripremu. To se u MMA-u zove poziv u posljednji čas", izjavio je Filipović za Index.

Iako je najavio povlačenje, a u slučaju da ostaje u sportu rekao je kako se njegov meč sigurno neće dogoditi ove godine, neke stvari su ga ipak natjerale na promjenu mišljenja.

"Ne bih pristao niti u ludilu na ovu borbu da me nije osobno zvao Lorenzo Fertitta i molio me da uskočim. Oni su bili u teškoj situaciji jer im je odustao Minotaur, a ja sam im se na ovaj način odlučio odužiti. Naravno, cijelom UFC-u, ali i fanovima koji me cijene. Bez obzira na situaciju i kratak rok, neke stvari se u životu moraju cijeniti. Oni su mi osigurali egzistenciju i UFC-u ću biti vječno zahvalan. Kada su me nazvali i rekli da me trebaju, njihova riječ je za mene bila svetinja."

"Motiv nije novac"

Cro Cop je ipak priznao kako je s UFC-om pregovarao o novom ugovoru neovisno o Indianapolisu i Miru.

"Istina je. Bilo je nekih govora i pregovaranja o tome da bih mogao nastupiti u Oberhausenu u Njemačkoj. Tamo bih praktički bio na domaćem terenu. Svjestan sam da sam ovo prihvatio u hipu, da ću biti poluspreman, ali to je respekt prema mojoj organizaciji. Motiv ovaj put nije bio novac", objašnjava Cro Cop koji kaže kako je s američkom organizacijom potpisao ugovor na samo jednu borbu, a o daljnjoj suradnji će pričati nakon Indianapolisa.

Mirko je tek u ponedjeljak odradio prvi pravi trening nakon dugo vremena. Problem mu je bila i slomljena kost ispod oka o kojoj nije pričao u javnosti, a zbog koje je pauzirao s treniranjem.

"Tek sam jutros napravio dobar trening. Mjesec dana nisam hrvao, niti sam boksao dok to nije zaraslo. Treba sada vidjeti kako se što bolje pripremiti a da se ne pretreniram. Možda bi gora stvar bila da navalim s treninzima i da tamo dođem umoran. Ovo sve, naravno, ne znači da tražim alibi, no spreman sigurno neću biti. Mogu ga i nespreman nokautirati u prvoj rundi", otkriva Filipović.

"Mir je opasan parteraš i kontraš"

Posljednjih tjedana u javnosti se pojavila informacija da bi Pat Barry, njegov posljednji protivnik, trebao postati Filipovićev sparing partner.

"Da, to je istina. Razgovarali smo dosta puta telefonski i pitao sam ga kako se osjeća i kako mu je zdravlje. Ponudio sam mu da dođe u Hrvatsku i pomaže mi s pripremama. Ipak, za ovu borbu mi ne može biti od pomoći pa će sparirati s Brockom Lesnarom. Mir je viši od njega i radi se o parterašu. U Zagreb dolazi Ivan Hyppolite na dva tjedna, a sparirat ću i s Mladenom Brestovcem."

Mirko je na koncu rekao par riječi i o Franku Miru - dvostrukom UFC-ovom prvaku.

"Mir je sjajan borac neovisno o tome što je poražen u posljednjoj borbi. Radi se o vjerojatno najboljem parterašu u UFC-u i opasnom kontrašu. To što je kontraš možda će mi čak i odgovarati. Posljednji borci protiv kojih sam se borio bili su agresivni, a to mi nije pasalo", zaključio je Mirko.

Pročitajte više