CRO COP SE VRATIO Pobijedio u prvoj rundi, a onda napravio šou

Foto: Screenshot/Twitter, Mirko Filipović/Facebook

LEGENDA se još jednom vratila. Mirko Filipović s 43 godine drugi put se vratio iz mirovine i u Japanu nakon godinu dana pauze pobijedio korejskog borca Hyun Man Myunga!

Nakon dugo vremena Saitama Arenom je odjeknula pjesma "Wild boys", a Cro Cop izašao u svoju prvu borbu nakon povratka iz kratke mirovine. U prvom krugu Rizinovog Grand Prixa, japanske organizacije koju je osnovao nekad prvi čovjek PRIDE-a, svojoj nekadašnjoj zvijezdi Japanci su dali korejskog borca Hyun Man Myunga .

Iako je bio deset godina mlađi i deset kilograma teži, Korejac nije stigao pokazati ništa, a Mirko ga je već na početku prve runde srušio u parter i prisilio na predaju.

Veliki povratak nakon penzije i suspenzije

Prošlo je godinu i pol od Mirkovog posljednjeg meča i pobjede protiv Gabriela Gonzage u svom UFC povratku. Već prije naredne borbe prošle jeseni naglo se povukao zbog ozljede, a onda je uslijedila afera s dopingom zbog čega je suspendiran u američkoj organizaciji. Mirko se početkom godine ipak odlučio za povratak i objavio da se vraća u Japan. Na mjestu svoje najveće slave drugi put je oživio karijeru sjajnom pobjedom i odmah izabrao sljedećeg protivnika.

Iz ringa dogovorio borbu s legendom

Mirko je odmah nakon pobjede izazvao MMA legendu Wanderleija Silvu koji je sve pratio iz prvog reda.

"Imam veliko poštovanje prema Wanderleiju, on je veliki borac. Mislim da se nas dvojica moramo boriti. Ako izgubim, bolje da izgubim od takve legende", rekao je Mirko tražeći od publike da pred čelnicima Rizina daju podršku njihovoj borbi, suprotno pravilima turnira. Brazilac je uzvratio pozitivnim odgovorom rekavši da je Mirko veliki sportaš.

 

12:45- MIRKO ULAZI U RING! Već u prvoj rundi Mirko je poslao protivnika u parter, kao što je i planirao, i submissionom došao do pobjede!

12:40 - Prije Mirkove borbe sudarili su se Kazuyuki Fujita i Baruto Kaito, a Estonac je jednoglasnom odlukom nakon uvjerljive dvije runde porazio Fujitu.   

12:15 - U ring ulaze mogući sljedeći Cro Copovi protivnici, ukoliko danas pobijedi.

12:00 - Slijede borbe Kazuyuki Fujita - Baruto Kaito (Grand Prix) i Andy Souwer - Daron Cruickshank. A onda Mirko ulazi u ring.

Mirko je iz svlačionice poslao posljednju poruku prije borbe. "Pozdrav iz Saitama Super Arene,hrama ultimate fighta! I opet u svojoj staroj svlačionici-neprocjenjivo. Kao i briga organizacije da me opet stave u 'moju' svlačionicu kojoj sam se toliko puta zagrijavao", napisao je Mirko.



Senzacionalnu pobjedu upisao je Charles "Krazy Horse" Bennett. U samo sedam sekundi nokautirao je svog protivnika Minorua Kimuru prvih nekoliko udaraca, a onda nakon burne proslave izazvao legendarnog MMA borca Wanderleija Silvu, koji je sve pratio iz prvih redova. Video sjajnog nokauta pogledajte ovdje.

Daron Cruickshank pobijedio je Andyja Souwera stražnjim gušenjem. U japanskom okršaju Erson Yamamoto porazio je Kizaemona Saigoa podijeljenom odlukom sudaca.

Jedna od prvih borbi večeri oduševila je fanove, višestruka BJJ prvakinja Gabi Garcia porazila je bivšu igračicu američkog nogometa Destanie Yarbrough.


Cro Copa i ostale borce čeka puta dvorana.

 

Ovo je ring u koji će uskoro ući legendarni Cro Cop.


Borba za titulu nastavlja se krajem prosinca kada su na rasporedu četvrtfinala Grand Prixa i završnica u kojoj će se priključiti još jedna MMA legenda Wanderlei Silva protiv još nepoznatog suparnika.

Rizin Grand Prix

Kron Gracie - Hideo Tokoro
Rena Kubota - Miyu Yamamoto
Mirko Filipović - Hyun Man Myung (Grand Prix)
Kazuyuki Fujita - Baruto Kaito (Grand Prix)
Andy Souwer - Daron Cruickshank

Kizaemon Saiga - Asen Yamamoto
Jiří Procházka - Mark Tanios (Grand Prix)
Karl Albrektsson vs. Valentin Moldavsky (Grand Prix)
Amir Aliakbari - João Almeida (Grand-Prix)
Teodoras Aukštuolis - Szymon Bajor (Grand Prix) Minoru Kimura - Charles 'Krazy Horse' Bennett
Kanako Murata - Kyra Batara
Gabi Garcia - Destanie Yarbrough

Pročitajte više