CRO COP

Cro Cop se vratio kući: "To je ispod nivoa, on je mali miš pod nekim opijatima"

Foto: Pixsell

MIRKO Filipović u noći na nedjelju uspješno je odradio prvu borbu u Bellatoru i pobijedio Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca. Amerikancu je uzvratio za poraz u UFC-u otprije sedam godina.

Cro Cop se danas vratio u Hrvatsku, iza 13 sati sletio je u zagrebačku zračnu luku, gdje ga je dočekao mlađi sin Filip i veliki broj novinara. 

"Zadovoljan sam, bila je to teška borba za mene. Teško je ići u revanš kad si prvu borbu izgubio, teže nego u druge borbe. Sve je dobro prošlo i zadovoljan sam", bile su prve Mirko riječi.

Je li istina da si s Nelsonom već dogovorio i treću borbu?

"Ne, nije me zvao, nego mi je poslao poruku na Instagramu, čestitao mi, rekao da bi volio još jednu borbu sa mnom odraditi, a ja sam mu pristojno odgovorio da, što se mene tiče, zašto ne. Ali čisto sumnjam da će biti išta od odgovora, napravio je cirkus tamo. Spominjao je nekakvo oružje pa mu je policija pretres sobe radila, totalno je izgubio živce. Iz atletske komisije su mi rekli da se žalio da su mi noge bile skliske. Kažu mi da uvijek takav cirkus radi, jedanput im kaže da su najbolji na svijetu, drugi put ih vrijeđa... Atletska komisija je vrlo rigorozna, čovjek se prije borbe nije micao od mene."

Već se spominje iduća borba u lipnju. Znaš li što o tome?

"Stvarno ne znam ništa o sljedećoj borbi, samo se želim ići odmoriti."

Ali ostaješ u Bellatoru? 

"Nemojte iznuđivati odgovore od mene."

Koga bi želio za idućeg protivnika? 

"Najveća mi se želja nije ostvarila, a to je da me nitko od vas novinara ne dođe ispitivati ovako mrtvog umornog i neispavanog", odgovorio je iscrpljeni Mirko s osmijehom na licu.

Borio si se u legendarnoj Mohegan Sun areni, ovaj put barem je smještaj bio blizu, drugačiji osjećaj nego u Japanu?

"Vrlo ugodno je bilo, jako zgodno, od sobe do arene mi je trebalo dvije minute. U Japanu bi mi do Saitame trebalo sat i pol, a još se i čekalo po šest sati. U Bellatoru stvarno nisu komplicirali koliko su drugi znali."

Ipak ćemo opet pitati trebamo li se spremati za lipanj u Londonu.

"Zaista ne znam. Bellator ima 22. lipnja u Londonu svoju priredbu, ali stvarno ne znam hoću li tamo nastupiti", uporan je Mirko.

Amerikancima ne ide u glavu da Mirko u 44. godini može ovako izgledati i udarati. Izvlače priče o dopingu, o sucima.

"To je ispod nivoa, ne znam je li taj novinar na opijatima. On je obični mali miš, nemam uopće potrebe to komentirati", nasmijao se Mirko. 

Pročitajte više