Cro Copov suparnik o moćnom Srbinu: Zvijer je, prebija me cijele pripreme!

Foto: Instagram

MUHAMMED "KING MO" LAWAL bio je najozbiljniji Cro Copov ispit na putu do titule u RIZIN-ovom Grand Prixu 2016. Cro Cop je tada slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi protiv borca koji je u karijeri pobjeđivao velikane poput Quintona "Rampage" Jacksona, Gegarda Mousasija i Marka Kerra. 

On je ujedno i sparing partner Aleksandra Rakića, srpske senzacije s austrijskom putovnicom koja će u prosincu imati svoj treći UFC nastup, protiv Amerikanca Devina Clarka. Ako Rakić postigne i treću pobjedu, bit će mu to sigurno i ulaznica u krug 15 najbolje rangiranih boraca poluteške kategorije. Stručnjaci predviđaju kako je 26-godišnjak materijal za UFC-ovog prvaka, a radi se o kategoriji u kojoj je pojas donedavno držao Daniel Cormier. Zbog njegovog prebacivanja u tešku kategoriju i trijumfa nad Miočićem mjesto prvaka ostalo je upražnjeno pa će se za titulu boriti Alexander Gustafsson i Jon Jones, prema mnogima najbolji borac svih vremena te čovjek koji je Cormieru nanio jedina dva poraza u karijeri. 

Ovako je King Mo prokomentirao kako Rakić dočekuje novi izazov: "Aleksandar Rakić je zvijer! Prebija me cijeli ovaj kamp! LOL! 15. prosinca je Liamu McGearyju bolje da bude spreman!!!" Ni sam Rakić ne skriva svoje ambicije: "Jedini ja sam znam koliko treniram, koliko radim, koliko se odričem u životu… I zato jedini ja mogu reći koliko mogu napraviti u UFC-u. Od velikog rada stiže i veliko samopouzdanje. Mislim da sam na rang ljestvicama jako blizu top 15 i mislim da bih poslije ovog nastupa mogao upasti unutar tih najboljih 15. Moj BJJ/MMA trener je rekao da nam trebaju dvije godine da bismo dostigli nivo koji je potreban za napad na titulu. Ako bude trajalo i više od toga, nije bitno. Mlad sam i mislim da imam mnogo toga još naučiti kao i prostora za napredovanje.''

Rakić u karijeri ima 10 pobjeda i jedan poraz. Od deset pobjeda, sedam ih je stiglo nokautom, jedna prisiljavanjem protivnika na predaju, te dvije sudačkim odlukama. Jedini poraz u karijeri upisao je u svom prvom profesionalnom meču, protiv Christiana Radke. 

Pročitajte više