Cruyff sastavio Kataloniju: Fabregas pozvan usprkos Wengerovoj zabrani



IZBORNIK nogometne reprezentacije Katalonije, Johann Cruyff, sastavio je popis od 20 igrača koji će kandidirati za prijateljsku utakmicu protiv Argentine 22. prosinca.

Među kandidatima za utakmicu na Camp Nou s “gaučima”, koje u ovoj utakmici neće voditi njihov suspendirani izbornik Diego Maradona, nalaze se i šestorica igrača Barcelone (Víctor Valdes, Carles Puyol, Xavi Hernandez, Gerard Pique, Sergi Busquets i Bojan Krkić), kao i Arsenalov kapetan Cesc Fabregas kojem je prethodno već menadžer “topnika” Arsene Wenger spustio rampu na nastup.

"Ne dopuštamo igračima nastup na prijateljskim utakmicama jer imamo prezgusnut raspored. Postoji zahtjev da se Cesc pojavi u Barceloni, kao i zahtjevi za nastupima još šestorice drugih igrača. Ali mi igramo prvenstvenu utakmicu 27. prosinca i nisam odmarao igrače protiv Olympiacosa (u Ligi prvaka) da bih ih pustio da igraju u prijateljskoj utakmici", rekao je Wenger.

Na Arsenalovoj internet-stranici stoji da je Wenger pokušao kontaktirati Cruyffa, ali da s njim nije uspio osobno razgovarati, pa Fabregasov nastup ostaje upitan. Cruyffov popis za ogled s Argentinom:

Espanyol: Corominas, Verdú i Moises Hurtado
Barcelona: Víctor Valdes, Carles Puyol, Xavi Hernandez, Gerard Pique, Sergi Busquets i Bojan Krkić
Deportivo: Sergio González i Albert Lopo
Getafe: Jordi Codina
Valencia: Bruno Saltor
Sevilla: Fernando Navarro
Racing: Oscar Serrano
Real Betis: Sergio García
Villarreal: Joan Capdevila
Arsenal: Cesc Fàbregas
Ajax: Oleguer Presas i Gabri

Pročitajte više