Crvena Zvezda kažnjena, u slučaju novog incidenta moguće izbacivanje iz Goodyear lige

CRVENA ZVEZDA nakon incidenta u dvorani Pionir kažnjena je s jednom utakmicom bez gledatelja i 10,000 eura.

Razlog kazni je divljanje navijača Crvene Zvezde na utakmici 16. kola Goodyear lige protiv Zagreba kada je igrač Zagreba Joško Garma bio pogođen kovanicom u glavu, a pomoćni trener Giergia ispod oka. Zvezdini navijači su također upalili veći broj baklji.

Ostaje pitanje da li je jedna utakmica bez gledatelja dovoljna kazna računajući da je ovo već Zvezdin drugi incident. Za onaj prvi protiv Zadra, kada je bila spaljena i Hrvatska zastava liga ih je ˝nagradila˝ sa svega 3500 eura kazne.

Zvezda će pred praznom dvoranom igrati protiv Bosne, dok će 1. ožujka protiv Splita i 8. ožujka protiv Cibone dvorana zasigurno opet biti prepuna.

Iako se nadamo da će spomenute utakmice proći bez incidenata, opravdani strah postoji. Prema propozicijama Goodyear lige, u slučaju novih incidenata Zvezda bi trenutačno mogla biti isključena iz lige.

U prvim reakcijama na kaznu, javlja Sportska Centrala, Crvena Zvezda prihvaća odgovornost zbog propusta u organizaciji, ali smatra da je kazna prestroga, te će se žaliti.

Pročitajte više