Čudesan preokret Bostona za 3:0 protiv Indiane. Od NBA finala ga dijeli jedna pobjeda

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Boston Celticsa slavili su na gostovanju kod Indiana Pacersa 114:111 u trećoj utakmici serije finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige i sad im za ulazak u veliko finale nedostaje još samo jedna pobjeda. Boston je za ovo slavlje nadoknadio -18 iz treće četvrtine i -5 u posljednjih manje od minute i pol te sve preokrenuo u novu pobjedu.

Gostujući igrači bolje su otvorili utakmicu i kontrolirali su prvu četvrtinu. U jednom trenutku imali su i devet koševa prednosti, a onda kroz cijelu drugu i treću četvrtinu, te ogroman dio četvrte bili u podređenoj ulozi. To se promijenilo u samoj završnici.

Horford i Holiday preokrenuli utakmicu

Pacersi su ovu utakmicu igrali bez ozlijeđenog Tyresea Haliburtona, svog All-Stara i najboljeg igrača, ali pružili su sjajan otpor gostima u susretu koji je imao samo dva izjednačenja rezultata i tek dvije promjene vodstva. Ona u posljednjih 86 sekundi pokazala se ključnom za slavlje Celticsa u trećoj utakmici serije.

VIDEO: Arena Sport

Jayson Tatum zabio je 36 koševa, imao 10 skokova i osam asistencija, a Jaylen Brown dodao 24 u pobjedi Bostona. Jednako važni bili su centar Al Horford s 23 poena, od čega sedam trica iz 12 pokušaja, ali i Jrue Holiday, koji je devet od svojih 14 poena ubacio u posljednjoj četvrtini.

Upravo su Horford i Holiday kreirali preokret svojim koševima u zadnjih minutu i pol. Prvo je Horford pogodio tricu kojom je Boston stigao do 109:111, a onda je Holiday ubacio uz prekršaj za dva poena i slobodno bacanje. Realizirao ga je za prednost 112:111. Dvije sekunde prije kraja dodao je nova dva slobodna bacanja za konačnih 114:111, nakon što je zaustavljen prekršajem poslije ukradene lopte Andrewu Nembhardu.

Nembhard najbolji kod Indiane

Nembhard je bio prvo ime Indiane s 32 poena i devet asistencija. T.J. McConnell je dodao 23, uz devet uhvaćenih lopti i šest asistencija, a po 22 su ubacili Myles Turner (10 skokova) i Pascal Siakam (šest asistencija). Petorica preostalih igrača domaće momčadi koji su nastupili u ovoj utakmici dodali su ukupno tek 12 koševa.

Pročitajte više