Čudesna obrana Ter Stegena nakon šuta Rakitića. Svi su već vidjeli loptu u rašljama

Foto: EPA

BARCELONA je u petak bila domaćin Sevilli i stigla do nova tri boda nakon što je Sergio Ramos u 76. minuti autogolom riješio pitanje pobjednika susreta. Završilo je 1:0 za neporaženu i vodeću momčad La Lige. Jedan od najboljih igrača u Sevillinom timu bio je Ivan Rakitić.

Protiv momčadi za koju je igrao od 2014. do 2020. godine i s kojom je osvojio 13 trofeja, među kojima i četiri ligaške titule i jednu u Ligi prvaka, Rakitić je djelovao raspoloženo kroz svih 90 minuta, a bio i blizu pogotka. Igrala se 16 minuta kad je bivši hrvatski reprezentativac s 20-ak metara udaljenosti od Barceloninog gola pokušao iznenaditi Marc-Andrea ter Stegena na Barcinim vratima. Njemački golman sjajnom je intervencijom obranio loptu koja je išla prema njegovom gornjem lijevom kutu.

Ono najvažnije u ogledu dogodilo se 15-ak minuta prije kraja susreta. Ramos, koji je dotad bio jedan od boljih igrača u gostujućim redovima, nije imao sreće u akciji za gol. Ferran Torres je s lijeve strane ubacio na suprotnu stativu do Laminea Yamala koji je glavom spustio loptu pred gol, a Ramos je zabio u vlastitu mrežu.

Pročitajte više