Golman donio Cityju četvrti Liga kup, Klopp postao gubitnik

Foto: Getty Images / Guliver Image 

MANCHESTER CITY osvojio je četvrti naslov engleskog Liga kupa! Momčad Manuela Pellegrinija je na legendarnom "Wembleyu" pobijedila Liverpool nakon jedanaesteraca s 3:1.
 
Golovima Fernandinha i Philippea Coutinha regularni dio utakmice te produžeci završeni su s 1:1, a onda je vratar Wilfredo Caballero obranio tri udarca s bijele točke i donio svojoj ekipi prvi ovosezonski trofej. 

Aguerova vratnica najveća prilika prvog poluvremena
 
Tvrda igra, bespoštedna borba i velika prilika Sergija Aguera obilježili su prvo poluvrijeme utakmice u Londonu. Argentinac se u 23. minuti lijepo oslobodio obrane Liverpoola, šutirao no njegov udarac uz pomoć vratnice zaustavio je Simon Mignolet. City je mogao do kapitalnog vodstva, ali je Belgijanac briljantnom intervencijom spriječio Kuna i spasio Kloppa.
 
Fernandinho zabio, sudac Oliver pomilovao Liverpool
 
U drugom poluvremenu City je dodao gas i to mu se ekspresno isplatilo. Aguero je u 49. minuti poslužio Fernandinha na desnoj strani, a Brazilac provukao loptu ispod vratara Mignoleta i zabio za prednost Cityja.
 
Raheem Sterling mogao je u 60. staviti točku na i no nije uspio s par metara zabiti. Njegov pokušaj završio je pored vratnice. Međutim samo minutu kasnije sudar Michael Oliver propustio je dosuditi očigledni jedanaesterac. Alberto Moreno je u kaznenom prostoru srušio Aguera no Oliver nije pokazao na bijelu točku unatoč glasnim prosvjedima igrača Cityja. 
Coutinho dočekao odbijanac za poravnanje
 
Mignolet je čudesno branio pokušaje rivala, a Liverpool je pak u 83. minuti stigao do izjednačenja. Rezerva Adam Lallana pogodio je vratnicu, lopta se odbila do Philippea Coutinha koji je s 10-ak metara hladnokrvno zabio za 1:1. U posljednjim minutama regularnog dijela Yaya Toure je mogao pogoditi za pobjedu, no i njegov pokušaj čudesno je obranio nevjerojatni Mignolet.
Caballero hat-trickom donio naslov Cityju
 
Obrane Mignoleta i Wilfreda Caballera sačuvale su remi u produžecima, pa se pristupilo jedanaestercima. Emre Can je Panenkom otvorio seriju, a vratnica zaustavila udarac Fernandinha. Liverpool je osjetio miris naslova, no onda se ispriječio čudesni Caballero.
 
Španjolski vratar obranio je udarce Lucasa Leive, Coutinha i Lallane, dok su Jesus Navas i Aguero zabili, pa je Yaya Toure pogodio i donio Cityju četvrti naslov Liga kupa.


 

Pročitajte više