NBA

Čudesni Grčki Frik: Jordan je nakon 30 godina dobio nasljednika, a NBA rekordera

Foto: Gulliver / Getty Images

KAKO je igrao, najbolje će objasniti to što pored takve nevjerojatne partije nitko nije ni primijetio njegovog sjajnog suparnika Joela Embiida. A čovjek je ubacio 34 koša, imao po 13 skokova i asistencija te tri blokade. 

Giannis Antetokounmpo, za suparnike zloglasniji kao Grčki Frik, u pobjedi svog Milwaukeeja nad Philadelphijom (128:122) kojom su Bucksi uoči playoffa osigurali prvo mjesto Istoka, ali i najbolji skor regularne sezone u cijeloj ligi (59-20), odigrao je utakmicu za sva vremena.

Postigao je 45 koševa, imao je 13 skokova, šest asistencija, pet blokada, a uz sve to za 35 minuta u igri nije izgubio nijednu loptu!

Tako je postao prvi NBA igrač koji je odigrao meč s 45 koševa, 10 skokova, pet asistencija i bez ijedne izgubljene lopte još od Michaela Jordana 1989. 

Ali Giannis je pri tome postigao ono što prije njega nisu ni Jordan, ni ijedan drugi igrač u povijesti najjače lige: postao je prvi košarkaš koji je u NBA ligi odigrao meč s najmanje 45 koševa, 10 skokova, pet asistencija, pet blokada i tri trice. 

Nakon čudesne partije Giannis ju je komentirao kao običan dan u uredu:

"Samo sam pokušavao igrati svoju igru i iskorištavati prilike za napad svaki put kad bi mi se ukazale."

A ukazivale su mu se i češće nego inače. Ovo mu je, naime, bila 42. utakmica sezone na kojoj je postigao više od 25 koševa i imao više od 10 skokova. 

Video Giannisove partije za povijest pogledajte ovdje

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više