Fenomenalni Jokić vratio NBA prvake iz ponora. Pogledajte kako je riješio Minnesotu

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ briljirao je za pobjedu Denvera kod Minnesote 115:107 u polufinalu Zapadne konferencije. Aktualni prvaci NBA lige tako su se nakon 0:2 i prvih utakmica na svom terenu vratili na 2:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede. 

Nakon prvih utakmica u Denveru gosti su imali 2:0, a nemoćni prvaci su divljali

Nakon što su Wolvesi pobijedili u obje prve utakmice kod Nuggetsa, a serija se preselila u Minneapolis, činilo se da je senzacija na pomolu. Minnesota je naime imala ogromnih 2:0 i to tako da je prvake ograničila na samo 99 i 80 poena. Sjajnom obranom je izludjela Denver. 

Jokić je bio nemoćan protiv Townsa i Edwardsa, Murray je gađao suce, a Malone ih je lovio po terenu. Osim toga, gosti su do druge pobjede došli bez Rudyja Goberta. S obzirom na sve navedeno te činjenicu da se Minnesoti za prvu utakmicu na domaćem terenu vraćao najbolji obrambeni igrač lige, frustriranom i nemoćnom Denveru se nisu davale prevelike šanse za preokret.

Jokić i društvo su selidbom serije u Minneapolis upalili šampionski mode

No, Jokić i društvo su se odlaskom u Minneapolis vratili u šampionski mode. Aktualni MVP šampionskog finala, koji je nedavno vratio i naslov najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, briljirao je za veliki povratak Denvera. Postigao je 35 poena, od čega 16 u zadnjoj četvrtini. Imao je po 7 skokova i asistencija, a dodao je i 3 ukradene lopte. Video Jokićevih highlightsa protiv Wolvesa srpski Telegraf objavio je uz naslov "Ovako je Srbin plesao s Vukovima".

Fenomenalno je šuterski odigrao i Aaron Gordon. Do 27 poena došao je samo jednim promašajem iz igre (11/12), a dodao je 7 skokova i 6 asistencija. Značajan je bio i njegov obrambeni doprinos protiv Karl-Anthonyja Townsa. Jamal Murray također je bio važan s 19 poena i 8 asistencija, a vjerojatno je on prelomio meč s 12 poena u trećoj dionici, točnije tricom koju je zabio sa svoje polovice. Uskočili su s klupe i Christian Braun s 11 i Justin Holiday s 10 poena. 

Edwards je odigrao partiju za povijest, ali nije bilo dovoljno

Kod Wolvesa je povijesnu partiju pružio Anthony Edwards. Zabio je 44 poena (16/25 iz igre), rekord franšize u doigravanju, a dodao je po 5 skokova i asistencija. Međutim, potpuno je zakazao Towns. Postigao je tek 13 poena ut šut iz igre 5/18. Promašio je prvih sedam šuteva. Do kraja je poboljšao šut i dodao 12 skokova, ali nedovoljno. Rudy Gobert je zabio 11 iz 14 skokova, ali Chris Finch ga je odmarao na prijelazu između druge i treće četvrtine. Denver je to iskoristio za seriju 26:4, kojom je riješio utakmicu.

Serija se sada seli u Denver, gdje će Nuggetsi imati ne samo prednost domaćeg terena nego i ogromnu psihološku prednost. 

Pročitajte više