"Čudovište" iz Kustošije ljetos je treniralo u Dinamu. Kako nije ostao na Maksimiru?

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE je ovog tjedna senzacionalno prodan iz Kustošije u Barcelonu za pet milijuna eura i niz bonusa u transferu koji je šokirao Hrvatsku. Mladi 18-godišnji Senegalac već je u Barceloni na potpisu ugovora i uskoro se čeka njegovo predstavljanje u slavnom katalonskom klubu.

Faye je u Kustošiju službeno stigao u veljači ove godine iako je u Zagrebu boravio duže vrijeme prije toga, a bio je i ozlijeđen. Nije ni prošao zimske pripreme s momčadi Samira Toplaka, ali se odmah našao u početnoj postavi i oduševljavao iz utakmice u utakmicu.

To su jako dobro pratili u Marseilleu koji je Fayea gledao još dok je bio u Africi. Marseille je kontaktirao zagrebačkog drugoligaša, ali je on u dogovoru s agentima ponudu odbio i čekao je bolju koja je na kraju i došla. 

Trenirao s Dinamom

Kad su talentirani mladi igrači u pitanju, a osobito stranci u HNL-u, logično pitanje koje se postavlja kako je nadareni Senegalac promaknuo većim klubovima, a osobito Dinamu? Da stvar bude bolja, Faye je prošlog ljeta trenirao s Dinamovom prvom momčadi koju je tad vodio Damir Krznar.

Stručni stožer bio je jako zadovoljan s Fayeom kojeg je označio kao golemi potencijal i, što se njih ticalo, željeli su ga zadržati. No Faye je imao problema s papirima pa nije trenirao redovito nego bi bio na treninzima dva ili tri dana pa ga onda isto toliko dana nije bilo. Stvar se otegnula i Faye je na kraju otišao iz Dinama i onda se priključio Kustošiji.

Dinamo je za njega bio zainteresiran i bio mu je zanimljiv, ali igrač i njegovi agenti imali su druge planove za njegov razvoj. Kako je vrijeme odmicalo Dinamo se za njega više nije raspitivao, ali u biti nije ni mogao.

Već tad su postojale indicije da će Senegalac biti prodan za veliki iznos ili barem onaj s kojim Dinamo ne bi mogao licitirati. Pet milijuna eura i niz bonusa prevelik je novac za Dinamo, tako da realne šanse za Fayeov dolazak nikad nije ni bilo.

Pročitajte više