VARDAR

Čupićeva emotivna ispovijest: Padamo. Do Hrvatske iz Skoplja moramo autobusom

Foto: SEHA, EPA

DVOSTRUKI i aktualni prvak Europe Vardar nalazi se u velikim problemima. Makedonski prvak krpa kraj s krajem nakon što je iz kluba otišao bogati vlasnik Sergej Samsonenko.

Rukometna bajka bila je savršena dok je trajala. Vardar je bio najposloženiji klub u Europi. Ruski vlasnik im je izgradio novu dvoranu koja je spojena s luksuznim hotelom s četiri zvjezdice. Kada je Vardar bio na vrhu, svi su htjeli igrati za njega, plaće nisu kasnile, a dvorana je bila puna svaku utakmicu. U Vardaru su status božanstva imali Igor Karačić i Luka Cindrić, koji su nedavno otišli iz kluba, a jedini Hrvat u klubu iz Skoplja je Ivan Čupić koji je ostao vjeran i nije otišao unatoč tome što plaće mjesecima nisu isplaćene, a klub je pred gašenjem.


Dvorana s hotelom u Skoplju

Između ostalih, iz Vardara je pobjegao i sjajni Krištopans koji je na pola sezone preselio u Bundesligu iako je do ljeta trebao igrati za Vardar i onda otići u PSG, no više nije mogao izdržati u lošim uvjetima pa je otišao.

Svi bježe iz Vardara

Odlazak iz Vardara su najavili Dissinger, Skube i Toledo. Makedonski velikan ostat će samo na domaćim igračima i više neće biti dominantan u Europi kao zadnjih sezona u kojima je osvojio dva naslova prvaka Europe.

"Komplicirana je situacija u Vardaru. Većina igrača nije primila plaću šest mjeseci, dobijemo samo dio", otkrio je Nijemac Dissinger pa dodao:

"U Skoplju možete preživjeti s 300 eura, ali je jako stresna i nepotrebna situacija. Treba se dogoditi čudo da ostanemo na okupu i sljedeće sezone."

Vardar muči nedostatak novca, a momčad mora nastaviti natjecanje u Ligi prvaka i SEHA ligi. Za Vardar slijedi gostovanje u Našicama protiv Nexea u play-offu SEHA lige. Utakmica se igra 8. ožujka, a igrači Vardara još ne znaju kako će na dugačak put do Hrvatske koji će trajati nešto manje od deset sati (autobusom).

Svoj komentar oko cijele situacije dao je legendarni Ivan Čupić.

"Nemamo kvalitetne treninge, nemamo dugu klupu i svaku utakmicu padamo oko 40. minute. Glupo je da pričamo o problemima, ali trenira pet-šest igrača. Zato nam se ovo događa u posljednjih 20 minuta. Padamo, hvata nas nervoza, promašujemo zicere. Šesto mjesto u grupi je realnost za Vardar u Ligi prvaka. Jedan trener mi je rekao: "Ako vas je šestorica u Vardaru, onda svih šest trebate ići po pobjedu." To i radimo sada. Teško je. Naša realnost je možda i lošija od ovoga, ali tu smo. Čeka nas težak put do Našica autobusom, osim ako netko ne plati avion. To treba iznijeti šest-sedam igrača. Vidjet ćemo što će biti. Uvijek idemo na pobjedu", rekao je Čupić za Balkan Handball.

Pročitajte više