Curryju se ovo još nikad u karijeri nije dogodilo. Sacramento opet šokirao prvake

Foto: Profimedia

PHILADELPHIA 76ERSI i Sacramento Kingsi prve su momčadi koje su povele 2:0 u ovogodišnjem NBA doigravanju. To znači da su prvaci Golden State Warriorsi prvi put u eri Stephena Curryja izgubili prve dvije utakmice u seriji te da sad moraju dobiti četiri od pet utakmica protiv Kingsa kako bi nastavili braniti lanjsku šampionsku titulu.

Još je veće iznenađenje što im se to događa protiv Kingsa, koji su u doigravanju prvi put nakon 2006. godine. Warriorsi su od tada u doigravanju bili devet puta, osvojili pet naslova prvaka i još dvaput igrali finale, samo su jedanput ispali u prvom krugu, a ni u jednoj seriji nisu ostvarili manje od dvije pobjede.

Kingsi su ih sinoć svladali 114:106, a utakmicu su prelomili u posljednje tri minute. Nakon što je Klay Thompson tricom smanjio na 102:101, odgovorili su serijom 10:2, u kojoj su Domantas Sabonis i Harrison Barnes sudjelovali polaganjima, a De'Aaron Fox i Davion Mitchell tricama. 

Sabonis i Fox postigli su po 24 poena, kojima je litvanski centar dodao devet skokova, a hitri playmaker isto toliko asistencija, dok je Malim Monk s klupe pridonio s 18 poena. Warriorse su predvodili Stephen Curry s 28, Andrew Wiggins s 22 i Thompson s 21 poenom. Serija se sada seli u San Francisco, gdje će Warriorsi pokušati doći do izjednačenja na 2:2.

I Sixersi na 2:0

Isti izazov čeka i Brooklyn Netse, koje je Philadelphia svladala 96:84 i također povela 2:0. Tyrese Maxey eksplodirao je s 33 poena, Joel Embiid uz 20 poena imao je 19 skokova, sedam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti, a Tobias Harris je dodao 20 poena i 12 skokova. Za Netse su najviše zabili igrači pristigli iz Phoenixa u zamjenu za Kevina Duranta - Cam Johnson 28, a Mikal Bridges 21.

Rezultati:

Philadelphia - Brooklyn 96:84
(Philadelphia vodi 2:0)
Sacramento - Golden State 114:106
(Sacramento vodi 2:0)

Pročitajte više