CVITANOVIĆ PODNIO OSTAVKU "Ovo mi je najmučniji dan u životu"

Foto: Pixsell (S. Strukić)

MARIO CVITANOVIĆ (42) svojevoljno je odstupio s Dinamove trenerske funkcije nakon popodnevnog poraza protiv Lokomotive (1:4), ujedno trećeg poraza u posljednje četiri utakmice. Odluku je prvotno priopćio u svlačionici, a potom i pred medijskim predstavnicima. 

"U prvom redu čestitam Lokomotivi na pobjedi, na dobroj partiji. Današnji je dan za mene, ne u mojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri, već u mojem životu, najmučniji dan. Dinamova ekipa vrijedi i u prvom dijelu prvenstva pokazala je koliko može. Napravili smo prednost. Bez obzira na okolnosti, porazi od Hajduka i Rijeke ostavili su trag. Danas je bila kulminacija emocionalne istrošenosti i praznine u igračima", izjavio je utučeni Mario Cvitanović na novinarskoj konferenciji nedugo nakon utakmice. 

"Hoće noge, ali srce i glava ne mogu. Sve što se događa i oko igrača i kluba utjecalo je na rezultate i njih same. Otkako sam došao, od prvog sam dana pa do danas uvijek govorio da želim više. I to smo radili, inzistirali, tražili i željeli više. Razloga za ovakvu igru, ovakvo stanje možemo naći milijun. O tome nema potrebe pričati", konstatirao je već bivši Dinamov trener i pojasnio razloge ostavke.

"Kao trener sam pružio sve što sam imao. U svakom sam trenutku bio podređen klubu, rezultatu i igračima, kao i našem cilju; prvenstvu i kupu. Još smo u prednosti, ali moja odgovornost nalaže mi da slijedim prvu rečenicu koju sam rekao kada sam imenovan trenerom. Čast i obraz su na prvom mjestu. Svoju čast i obraz neću dati za ništa. Moja moralna obveza i odluka je konačna. Moram odstupiti. Želim da se svi skupa vratimo na pobjednički put i budemo prvaci. Moja odluka jedina je ispravna odluka u sadašnjem trenutku. Ništa ne može spriječiti cilj da Dinamo bude prvak. Neću i ne želim stajati na putu prema spomenutom cilju", rekao je i uputio posljednju poruku kao Dinamov šef stručnog stožera.

"Možemo analizirati moj rad. Osobno ću ga zasigurno analizirati. Tražit ću dobre, ali i loše poteze. Razgovarao sam s igračima. Emotivno su prazni zbog negativnih utjecaja oko kluba. Kao trener mogu biti ponosan jer sam pružio sve od sebe. Je li moj doprinos dovoljan? Izgleda da nije. Pucajte po meni ako sam jedini krivac. Moram preuzeti odgovornost za Dinamov boljitak. Kao trener više nemam ništa za reći. Vrijeme će učiniti svoje. Bit ću prvi koji će čestitati kada Dinamo osvoji prvenstvo. Ne ako, nego kada osvoji prvenstvo. Dajte podršku igračima, dignite ih za ono što slijedi. Resurse nemam i zato odlazim. Hvala na suradnji."

Mario Cvitanović, kao nasljednik Ivajla Peteva koji je smijenjen dva dana prije početka tekuće sezone, službeno je Dinamovim trenerom imenovan 13. srpnja 2017. godine. Predsjednik Mirko Barišić svojevremeno se povjerio Indexu poručivši kako Mario Cvitanović posjeduje potencijal za dugogodišnje obnašanje trenerske dužnosti.
 
U 31 službenoj utakmici Mario Citanović ostvario je 20 pobjeda, osam remija i tri poraza. Jedine, ali ključne poraze, koji su ga zapravo i nagnali na ostavku, doživio je u posljednjih dvadesetak dana protiv Hajduka (0:1), Rijeke (1:4) i Lokomotive (1:4). 
 
Kao prvi veći krimen na početku mandata predbacivalo mu se prošlogodišnje kolovoško ispadanje u play-offu Europske lige protiv Skenderbeua. Posao je sačuvao izvrsnim, ali očekivanim rezultatima u nacionalnom prvenstvu. Suvereno je nizao pobjede te je naposljetku bez poraza zaključio jesensku prvenstvenu kampanju.
 
U međuvremenu su porazi protiv Hajduka i Rijeke, odnosno taktičke pobjede Željka Kopića i Matjaža Keka prilično uzdrmale Marija Cvitanovića i njegov status "dugoročnog rješenja". Igrom sudbine, Lokomotiva mu je povijesnim trijumfom presudila.
 
Prema sadašnjim saznanjima, pojedini izvori bliski Dinamu tvrde kako Nikola Jurčević, dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića, i Igor Jovičević, aktualni trener Dinama II, prednjače u uskom krugu potencijalnih nasljednika Marija Cvitanovića. 
 
Dinamo je na službenoj mrežnoj stranici obavijestio kako će javnost o daljnjim odlukama prema pitanju glavnog trenera pravodobno biti informirana. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više