Cvitanović se naklonio Šubariću, o Henriquezovom odlasku ne zna ništa

Foto: Hina

DINAMO je trijumfom nad Cibalijom (1:0) ostvario 15. pobjedu u prvom dijelu sezone i s 50 bodova otišao na odmor.

Momčad Marija Cvitanovića namučila se prvom dijelu utakmice jer nije mogla pronaći rješenje za gostujućeg vratara Šubarića, no ulaskom Henriqueza i Fiolića pobjeda je ipak otišla na stranu domaćina.

Cvitanović je nakon susreta bio izuzetno zadovoljan svojim igračima, no jednoga je posebno pohvalio.

"Ovo je nagrada za sve koji su sudjelovali u našem jesenskom Dinamu, hvala svima koji su bili uz nas i koji će to biti u budućnosti. Brzinski sam pogledao statistiku, imali smo preko 20 šuteva po golu, a Cibalijin je golman zaslužio čistu desetku."

Nije htio komentirati odlazak Henriqueza s Dinamove klupe, no ipak bi volio da se sve nedoumice riješe prije priprema.

"Nemam odgovor na to pitanje. Osobno nisam o tome razgovarao ni s igračima ni s Upravom. Zanimala me samo Cibalia. Tu ćemo temu otvarati ovisno o željama i potencijalnim ponudama, ali služi nam na čast kako nismo ništa o tome pričali, već samo čekali ovu utakmicu. Igrači sada idu na odmor, a mi idemo raditi i analizirati. Kako ovu sezonu, tako i sljedeću, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Volio bih da čitavu igračku križaljku riješimo prije prvog dana priprema pa da imamo jasnu sliku. To je puno bolje nego dovoditi igrače tijekom priprema."

Dinamov trener novinarima je otkrio svoje najsretnije i najtužnije trenutke prvog dijela sezone.

"Sretan sam nakon svakog dobro odrađenog treninga, nakon svake dobre utakmice i pobjede. To je fantastičan osjećaj, pa za to i radimo. Ne skrivam, ja volim pobjeđivati i želim da tako razmišlja i moja momčad. Najtužniji? U sportskom segmentu kada ne pobijedite ili ispadanje iz Europe. A iz privatnog života stvari ne želim spominjati, one su jasne."

Ni Cibalijin trener Mladen Bartolović nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon današnje utakmice.

"Na kraju se broji samo rezultat, ali mi smo danas odradili sve što smo se dogovorili. Uspjeli smo dovesti Dinamo u nervozu, no primili smo taj nespretan gol, iako je naš vratar cijelu utakmicu bio jako dobar. Znali smo da Dinamo voli igrati i to su Modri danas i pokazali. Igrali smo u svojim okvirima, ali ostaje žal za tim golom. Ne mogu znati s klupe je li tu bio prekršaj na vrataru, treba vidjeti snimku. Dinamo je bio bolji i dominantniji, pa je zasluženo pobijedio."

Bartolović smatra da je odradio odličan posao za klub iz Vinkovaca, a za sljedeću sezonu najavljuje bolje rezultate.

"Od mog dolaska u travnju mi smo jako puno napravili. Ne uzdižem ja sebe, ali imali smo velike probleme. Znate da nam je tijekom ljeta otišao 21 igrač, nismo ni prošli pripreme, skupljali smo se u hodu. Ovaj naš rezultat na kraju jeseni dobar je, naravno da je mogao biti bolji, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Ako se sada pojačamo, prođemo prave pripreme, onda ćemo na proljeće biti puno bolji."

No, kao i kod većine hrvatskih klubova, financije su i za Vinkovčane jedan od gorućih problema.

"Ja se ne volim osvrtati na to, kod nas nije puno bolja situacija nego u Istri. Sada imamo 20 dana mira, sve je na klubu, a moja je želja da se stabiliziramo u svim segmentima, a nadam se da ćemo uspjeti. Nažalost, to je tako."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više