Daily Mail: Hrvatska nema novca i korumpirana je. Odakle im onda Luka Modrić?

Marko Prpic/PIXSELL

PROŠLA su ona vremena kad su Englezi posprdno gledali na Hrvatsku. Danas nas se pomalo i plaše, posebno nakon moskovskog preokreta koji im je odnio san o finalu Svjetskog prvenstva.

ENGLESKA - HRVATSKA OD 15:00 Nikola Vlašić od prve minute na Wembleyju

Nogomet se ipak nije vratio kući, a danas od 15 sati napaljena će Engleska tražiti revanš za tu Moskvu u borbi za prvo mjesto u skupini Lige nacija.

Sad nas pomno seciraju pa je takav i tekst na njihovom Daily Mailu.

"Malena država od 4,2 milijuna ljudi u četvrtak je demonstrirala da njezin uspjeh na Svjetskom prvenstvu nije bio slučajan tako što je pobijedila Španjolsku 3-2. Pa ipak, kako uspijeva stvoriti takve igrače kao što su Luka Modrić, koji je trenutno i najbolji igrač svijeta, kada ima toliko skromnu nogometnu infrastrukturu?"

Potom su se dotakli derutnog Maksimira.

"Na materijalnom nivou, finale protiv Francuske i nije nešto promijenilo. Pojavilo se par sponzora više, no molbe izbornika Zlatka Dalića za novim nacionalnim stadionom završile su ispod tepiha. Zagrebački gradonačelnik (Milan Bandić op.a.) govorio je o građevini koju je nazvao Plavi vulkan koja bi trebala biti na zapadnom dijelu glavnom hrvatskog grada. Dizajn tek treba napraviti i predsjednik HNS-a Davor Šuker tražio je kineske ulagače. Na kraju, Hrvatska je Španjolsku ugostila u hrpi betona, stadionu Dinama Maksimiru gdje su gledatelji izloženi svim vremenskim prilikama."

Dive se mentalitetu naše reprezentacije.

"Iako su izgubili 6-0 od Španjolske, vratili su se nevjerojatnom izvedbom u četvrtak i omogućili si osvajanje grupe i eliminaciju Engleske iz natjecanja."

U ostatku teksta autor se osvrnuo na stanje u domaćem nogometu te činjenicu da je Dinamo bio prvak u posljednjih 12 od 13 sezona.

Utakmica Engleske i Hrvatske igra se od 15 sati na Wembleyju.

Pročitajte više