Daily Mail: Je li dobro što je Hrvatska prošla? Neki će reći ne, ali kvragu s tim

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA se pobjedom protiv Brazila nakon penala plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva. Regularni dio utakmice s Brazilom završio je 0:0, da bi Neymar na kraju prvog produžetka doveo Brazilce u vodstvo. No Bruno Petković je izjednačio u 117. minuti na asistenciju Mislava Oršića. U raspucavanju su Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Modrić i Oršić zabili za Hrvatsku. Dominik Livaković zaustavio je udarac Rodryga, a Marquinhos je pogodio stativu.

Mike Keegan, novinar Daily Mail, napisao je tekst o utakmici Hrvatska - Brazil. "Atletico Madrid međunarodnog nogometa je prošao dalje. Hrvatska, opaki stroj Svjetskog prvenstva, ispratila je Brazil. Još jedna pobjeda nakon penala za višegodišnje gubitnike. Je li to dobra stvar? Nogometni zaljubljenici će reći da nije. Kvragu s tim. Na ovom turniru teško je odvojiti stvarnost od fikcije", piše Keegan i dodaje:

"Opuštena Hrvatska je umirujući dio prvenstva. Hrvatska se pojavljuje poput ujaka željnog razgovora, pokušava ugasiti zabavu. Japancima je bilo toliko dosadno da su jedva uspjeli izvesti jedanaesterce."

"Ne znam čime hrane Juranovića"

"Hrvatska je država s manje od četiri milijuna stanovnika. Samo domaćin Katar i Wales imaju manje od reprezentacija na SP-u. Čovjek koji je dizajnirao zastavu zemlje zaslužan je i za njihove kultne dresove sa šahovnicom. Možda bi mogli zalijepiti psa s crvenim rukavicama na grb. Ima ljepote u zvijeri.

Luka Modrić je s 37 godina Tom Brady pravog nogometa. Jedino plesanje koje smo vidjeli dolazilo je od njegovih drhtavih nogu, stalno se na vrhovima prstiju izvlačio iz nevolje. Modriću se pridružila raspoložena ekipa.

Josip Juranović odradio je jednu od najboljih utakmica od svih desnih bekova na turniru. Ne znam čime ga hrane u Celticu, ali ostatak Škotske, pa i šire, mogao bi saznati. Pokazao je napadačke i obrambene vještine, a onda još malo obrambene. Jedan od klubova koji ga žele je Atletico Madrid", piše Keegan.

Pročitajte više