Daily Mail: United, Arsenal, Bayern, Leverkusen... Svi žele Fayea

Foto: Profimedia

MIKAYIL FAYE sve više je na meti najvećih europskih klubova. Za bivšeg igrača Kustošije, koji igra sve bolje u Barceloni B, zainteresirani su odavno Bayer Leverkusen i Bayern, a sad su se u priču o dovođenju 19-godišnjeg stopera uključili i engleski velikani. 

"Skauti Manchester Uniteda bili su oduševljeni onime što su vidjeli u njegovom debiju za senegalsku reprezentaciju. Na toj utakmici zabio je golčinu, a isto je nešto kasnije napravio i igrajući za Barcelonu B. No, osim Uniteda, želi ga i Arsenal, koji će Mikelu Arteti ovog ljeta ponovno omogućiti veliki budžet za transfere", piše Daily Mail.

Faye u ugovoru s Barcelonom ima odštetnu klauzulu od 400 milijuna eura. Barcelona je u ozbiljnim financijskim problemima i već ovog ljeta bi prodala svoju mladu zvijezdu, ali za bitno manji iznos. Daily Mail tvrdi da bi ga Barca pustila 30-ak milijuna eura i tako bi pokrila rupe u budžetu, a taj novac zasad je najspremniji platiti Leverkusen.

Kustošija bi se mogla obogatiti

"Xabi Alonso smatra da bi se njegova vrijednost vrlo brzo mogla udvostručiti ako nastavi ovako rapidno napredovati. Bayern i United zasad samo prate Senegalca, ali spremni su uskočiti ako se ukaže prilika", dodaje Daily Mail.

Prodaja Fayea donijela bi ogromnu zaradu i Kustošiji, koja ga je ljetos prodala Barceloni za pet milijuna eura. Kustošiji pripada 20 posto od budućeg transfera pa bi klub, koji vodi Andy Bara, mogao zaraditi oko šest milijuna eura, ako Barca ovog ljeta proda Fayea za spomenuti iznos.

Pročitajte više