Dalglish uoči velikog derbija: Utakmica s Unitedom je kao i svaka druga

MENADŽER Liverpoola Kenny Dalglish silno se potrudio umanjiti značaj velikog derbija kojeg će njegova momčad u subotu odigrati u Premiershipu protiv najljućeg rivala Manchester Uniteda.

U pitanju je ogled 8. kola na Anfieldu, stadionu na kojem je Liverpool u zadnje tri prvenstvene utakmice redovito pobjeđivao momčad Alexa Fergusona. Ponovi li to i ovoga puta, smanjit će zaostatak za vodećim Unitedom na samo tri boda.

"Ljudi govore da je ovo najveća utakmica sezone, ali ja ne dijelim utakmice na velike i male. Za mene je ovo utakmica kao i svaka druga. U igri su tri boda za pobjedu, kao i u ostalim dvobojima. Jedina je razlika što bi se u ovoj utakmici eventualnom pobjedom približili Manchester Unitedu i smanjili zaostatak za njima", veli Dalglish.

Dodao je da posljednji domaći uspjesi protiv Crvenih vragova nemaju veliku važnost uoči ovog ogleda.

"Znamo tko nam je protivnik, ali znaju i oni. Nitko neće imati laganih i jednostavnih 90 minuta. To je uvijek tako u Premiershipu. Prošle sezone smo igrali dobro protiv njih i pobijedili s 3:1. Ali, u subotu to neće biti važno, nećemo dobiti ništa samo zato jer smo ih prošli put svladali."

Pročitajte više