Dalić bi u Italiju, Interov direktor mu rekao: Jedan si od najboljih na svijetu

INTEROV direktor Beppe Marotta izuzetno cijeni trenerske sposobnosti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića koji je u Milanu primio nagradu Gianni Brera zbog uspjeha s Hrvatskom u Rusiji 2018.

"Dalić je zaslužio nagradu. On je postao izbornik Hrvatske u hitnoj situaciji i dokazao da je jedan od najboljih trenera na svijetu", rekao je jedan od čelnih ljudi milanskog giganta.

Snažno su zazvučale Marottine riječi u trenutku kaosa koji vlada u Interu. Perišićev, Brozovićev i Vrsaljkov klub proživljava krizu igre i rezultata pa se sve češće piše o otkazu treneru Lucianu Spallettiju.

Dalić je potom, kao i uvijek, zasluge pripisao svojim igračima.

"Želim im zahvaliti. Mi smo mala, ali ponosna zemlja i dobivanje ovakve nagrade važno je i mojim igračima", rekao je Dalić pa dodao:

"Moj san je trenirati ovdje, u Italiji."

Inače, Marotta je u Inter stigao iz Juventusa gdje je sudjelovao u podizanju torinskog kluba iz prosjeka do sedam uzastopnih naslova prvaka Italije.

Dalić o budućnosti na klupi Hrvatske: "Imam veliki cilj koji će se ostvariti"

U novogodišnjem intervjuu za Novu TV izbornik Dalić govorio je o svojim ambicijama u nastavku karijere te što bi se moralo dogoditi da napusti klupu Hrvatske. Te izjave neodoljivo vuku na ove aktualne iz Milana.

"Pa kad sagledam cijelu svoju karijeru, imao sam svoje ambicije i gotovo sve sam ostvario. I moj cilj je da jednog dana vodim jedan veliki europski klub. Ja svoje ciljeve ispunjavam i zasad su se oni realizirali. To je moj cilj definitivno i to će biti jednog dana."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više