HRVATSKA - WALES 2:1

Dalić: Bilo je teško ovo gledati

HRVATSKA je u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2020 pobijedila Wales u Osijeku (2:1), ali je do posljednjih sekundi utakmice proživljavala dramu i jedva sačuvala bodove.

U 17. minuti autogol zabio je Lawrence, a Ivan Perišić je povisio vodstvo Hrvatske u 48. minuti. Wales je zabio u 77. minuti, Vida je glavom skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Brooksa i tada je krenula grčevita borba Hrvatske. Dominik Livaković u minutu pred kraj s crte je počistio veliku šansu gostiju. 

Trenutno je Hrvatska prva u skupini sa šest bodova. Od 18 sati igraju Azerbajdžan i Mađarska u okviru skupine E. 

"Ovo su velika tri boda i nije važno na koji način smo ih osvojili. Bilo je teško gledati ovo, svaka čast mojim dečkima, veliko hvala navijačima, Osijeku, Slavoniji. Uspjeli smo i idemo dalje
Bilo je teško, ali nećemo puno o tome sada pričati", prva su riječi izbornika Dalića nakon susreta. 

Izbornik je svjestan grešaka i blijede igre viceprvaka svijeta, ali o tome u ovom trenutku nije želio govoriti.

"Primili smo gol iz jedne pogreške i uvukla se panika. To je normalno. Čekali smo kraj da ne primimo gol, iako smo mogli zabiti treći i riješiti problem. Neću gledati kako je bilo i što je bilo. Ovu utakmicu bilo je teško gledati, a kamoli igrati"

"Pašalić je bio bolji na treningu"

Kod vodstva Hrvatske 2:0 Dalić je krenuo s rotacijama na terenu. Izvukao je Brekala, jednog od najboljih igrača na terenu i uveo Marija Pašalića, a Hrvatska je ubrzo upala u probleme.

"Brekalo je imao žuti karton, dosta se potrošio. Pašalić je bio sjajan na treninzima, ali danas je ušao pod strahom i nije to pokazao. Brekalo je gubio snagu i izvadio sam ga. Zadnjih 20 minuta imali smo problema u tom dijelu igre" 

Hrvatsku je spasio golman Livaković, odradio je odličnu utakmicu i osim bodova, najveći je dobitak utakmice u Osijeku.

"Sjajna sezona je iza Livakovića, a danas je bio baš onakav kakav je trebao biti. Sve što je trebalo riješiti, riješio je. Zaslužio je ovu poziciju"

Hrvatska bi mogla imati problema s kartonima u nastavku borbe za Euro. Danas su Dalićevi igrači pokupili pet komada.

"Puno je to, utakmica je bila teška, ali ipak nije bilo potrebe za tolikim brojem prekršaja. Nećemo se sada opterećivati, idemo u Varaždin, svi zajedno, odraditi još prijateljski susret s Tunisom. Igračima je u glavi odmor i zahvaljujem im na ovih sedam dana, sjajno su radili", zaključio je izbornik. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više