Dalić ga je prekrižio, Skočić ga nije pozvao, a sad je zabio hat-trick za svoj klub

Foto: Profimedia

DION DRENA BELJO (21) u ovom reprezentativnom ciklusu nije pozvan ni u jednu reprezentaciju Hrvatske. Belju nije zvao ni Zlatko Dalić, a ni Dragan Skočić u U-21 reprezentaciju. Beljo je u listopadu bio pozvan u seniorsku vrstu, a protiv Turske i Walesa je ostavio dobar dojam u porazima.

Nije standardan u klubu

Ipak, Beljo nije standardan u svom Augsburgu i to je razlog zašto nije pozvan ni u jednu reprezentaciju. Ove sezone ima deset nastupa. Zabio je dva gola, a odigrao dosad 340 minuta. U reprezentativnoj pauzi Beljo je u današnjoj prijateljskoj utakmici protiv trećeligaša Regensburga zabio tri gola.

Danas je zabio tri gola

U pobjedi Augsburga 5:2, Beljo je zabio u prvoj minuti. U 22. minuti zabio je za 2:0, a u 52. minuti zabio je i treći gol za 4:2 svoje momčadi. Novi trener Jesse Thorup ga ne koristi previše u službenim utakmicama. Dosad mu je dao samo 13 minuta pa bi današnji hat-trick mogao nagovijestiti bolje dane za hrvatskog centarfora.

Skočićevo objašnjenje

"U posljednje vrijeme nema adekvatnu minutažu u Augsburgu, pa smo mislili da je za njega bolje da ostane u svom klubu, da se izbori za minutažu. Jer, ako igrač ne igra za svoj klub, onda nam ne može puno koristiti. Bilo bi dobro da u Augsburgu izbori status, onda bi to bilo jako dobro za nas", rekao je izbornik U-21 reprezentacije.

Pročitajte više