Dalić ga je zaboravio, a on je spektakularno zamijenio jednog od najboljih na svijetu

Screenshot: Twitter

IVO GRBIĆ (26) prije dvije godine ostvario je senzacionalan transfer. Golmana Lokomotive kupio je Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. Grbić je znao da je u tom klubu nezamjenjiv Jan Oblak, jedan od najboljih golmana svijeta, ali je ipak očekivao više od samo jedne utakmice u prvoj sezoni u Atleticu.

U ovo vrijeme prošle godine briljirao je u Lilleu i senzacionalno postao prvi golman Hrvatske

Zato je početkom prošle sezone otišao na posudbu u Lille i tamo mu je išlo sjajno. Bio je nezamjenjiv u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka, a branio je tako da je napravio još jedno veliko iznenađenje. Postao je prvi golman reprezentacije Hrvatske i to u odlučujućim utakmicama na samom kraju kvalifikacija za SP koje su Grbić i nacionalna momčad završili trijumfalno.

Međutim, 6. veljače ove godine Lille je na svom terenu doživio debakl od PSG-a. U porazu 5:1 Grbića su izbušili Pereira, Kimpembe, Messi i Mbappe, a golman domaćina označen je kao glavni krivac za debakl.

Označen kao krivac za debakl protiv Messija i Mbappea potpuno je potonuo

Grbić do kraja sezone više nije zaigrao za Lille, ispao je iz reprezentacije, u koju ga Dalić ne zove već više od pola godine, a povratkom s posudbe u Atletico znao je što mu slijedi. Klupa. Ipak, s nje je iznenađujuće dobio prilike protiv Bayera u Ligi prvaka i Celte u La Ligi. Ove dvije utakmice branio je cijele, a protiv Real Sociedada dobio je pet minuta. 

U malom derbiju devetog kola Atletico je gostovao kod Athletica, a Grbić je i tamo bio na klupi. Neočekivanu priliku dobio je 20 minuta prije kraja jer je Oblak zaradio potres mozga. U razgovoru s članovima liječničke ekipe gostiju shvatili su da im prvi golman uopće ne zna gdje je ni što se događa pa je u igru morao Grbić.

Oblak je dobio potres mozga, a Grbić priliku na najvrućem terenu. Spektakularno ju je iskoristio

Priliku na jednom od najvrućih terena kao zamjena jednog od najboljih golmana Grbić je iskoristio sjajno. Lijepo je obranio dvije velike prilike domaćina i tako Atleticu spasio pobjedu 1:0 kojom je upravo Athleticu uzeo treće mjesto.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ KAKO JE GRBIĆ S KLUPE SPASIO ATLETICO

 

Pročitajte više