hrvatska reprezentacija

Dalić: Igrači i ja se bojimo

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA je u Rijeci pobijedila Cipar 1:0 u drugoj utakmici kvalifikacija za SP nakon što je u prvoj istim rezultatom izgubila kod Slovenije. 

Izbornik Zlatko Dalić obratio se novinarima nakon teško izborene pobjede i tri dana prije još jedne kvalifikacijske utakmice na istom mjestu, ali protiv Malte.  

Hrvatska je uz puno muke došla do prve pobjede u kvalifikacijama.

Dečki su bili nesigurni, u strahu od pogreške. Htio sam odmoriti Modrića, izvući ga ranije iz igre, ali nisam mogao jer nismo bili u stanju ranije potvrditi pobjedu s još jednim golom. U grču smo i to je evidentno. Igrači nisu na nivou. I ja sam do kraja strahovao od kiksa.

Zašto se Hrvatska toliko muči?

Mijenja se priča u odnosu na Ligu nacija. Tamo smo protiv jakih reprezentacija igrali defenzivnije, a sada moramo biti ofenzivniji. Nama fali zajedničkog rada kako bismo izvršili tu transformaciju u igri i pristupu. Neće to baš ići kako smo mi zamislili. Ni gol koji smo dali nije bio iz neke izrađene akcije, nego iz kontre, polukontre.

Kako ocjenjujete nastup igrača kojima ste dali priliku od početka?

Ćaleta-Car bio je siguran i dominantan. Odlično je igrao u paru s Lovrenom. Naprijed smo pokušali s dvojicom visokih igrača, Budimirom i Pašalićem. Bilo je nekoliko dobrih visokih lopti za njih.

Već u utorak igrate treću utakmicu u šest dana. Hoće li biti promjena u momčadi za Maltu?

Moram odmoriti Modrića i Brozovića, ne mogu i protiv Malte igrati. Vrsaljka ću također odmoriti na toj utakmici. Na bokove će ući dva nova, svježa igrača, Juranović i Melnjak jer zgusnute protivnike najlakše možemo probiti preko bokova.

Igrači i vi ste pod kritikama zbog loših igara i rezultata. Mislite li još uvijek da će 22 boda biti dosta za prvo mjesto i izravni plasman na SP?

Što se tiče naše igre, nije to - to. Slažem se s kritikama da ne igramo dobro. I dalje sam uvjeren da će 21, 22 boda biti dovoljni za plasman na SP. Nije me briga kojom dinamikom i kakvom igrom ćemo ih skupljati. Može to biti i na kraju kvalifikacija i uz lošije nastupe, samo da pobjeđujemo. Ali moramo popraviti igru.

Kako ćete to izvesti?

Puno se mučimo, puno se trošimo. Fali nam završni pas i centaršut. Kombinatorika je uvijek bila i bit će naša odlika, ali trebamo napasti loptu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više