Dalić ih je zvao, a sada ne trebaju mladoj reprezentaciji za ključne utakmice?

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja, Igor Kralj/PIXSELL

DRAGAN SKOČIĆ objavio je popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Euro U-21 protiv Andore i Portugala. Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se 18. ožujka u Velikoj Gorici, gostovanje u Andori na rasporedu je 21. ožujka od 19 sati, a gostovanje u Portugalu 26. ožujka od 17:30. Na popisu nema Roka Šimića, Diona Drena Belje i Franje Ivanovića, igrače koje je na svoj popis stavljao i Zlatko Dalić. Sva trojica su završila na pretpozivu.

Koje je napadače Skočić zvao?

Od napadača Skočić računa na ova imena: Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Matija Frigan (Westerlo), Ante Crnac (Raków Częstochowa). 

Roko Šimić za mladu reprezentaciju ima 20 nastupa i osam golova. U posljednje vrijeme nije standardan i uglavnom ulazi s klupe. Ove sezone Šimić je za Salzburg odigrao 1417 minuta te kroz 29 nastupa zabio pet golova i jednom asistirao. Dion Drena Beljo ima i dva nastupa za seniorsku vrstu, no ove sezone nije standardan u Augsburgu.

Matanović opet na popisu. Nema Belje, Šimića i Ivanovića

Naime, mladi napadač odigrao je 487 minuta te u 19 nastupa zabio dva gola. Franjo Ivanović za U-21 reprezentaciju ima pet nastupa i jedan gol, a ove sezone je za Rijeku u 31 utakmicu zabio 12 golova te dvaput asistirao kroz 1846 minuta igre. Ipak, u proljetnom dijelu sezone nije standardan kod Željka Sopića.

Manjak minutaže gotovo je sigurno utjecao na to da sva trojica ispadnu iz užih kombinacija izbornika Skočića. Na popis je zato vraćen Igor Matanović, igrač Eintracht Frankfurta na posudbi u drugoligašu Karlsruheru. U 22 nastupa u 2. Bundesligi ima deset golova i pet asistencija kroz 1500 minuta igre.

Od siječnja do danas je zabio šest golova i u sjajnoj je formi, a za mladu reprezentaciju ima dva nastupa i jedan gol. Marin Ljubičić nastupa za austrijski LASK i ove sezone u 30 nastupa u svim natjecanjima ima sedam golova i dvije asistencije kroz 1795 minuta igre. U svom klubu uglavnom je standardan u posljednje vrijeme.

Frigan se muči s minutažom, ali je pozvan

Za mladu reprezentaciju ima 12 nastupa i šest golova. Matija Frigan u belgijskom Westerlou ove sezone ima 22 nastupa, četiri gola i asistenciju kroz 1012 minute igre. Bio je standardan u posljednje dvije utakmice svog kluba, a za mladu reprezentaciju u deset nastupa nije zabio gol.

Ante Crnac u poljskom Rakówu ima 29 nastupa, šest golova i četiri asistencije kroz 1775 minuta igre. Uglavnom je standardan prvotimac, a za mladu reprezentaciju ima jedan nastup. Šimić i Beljo dugo su vremena bili jedni od najvažnijih igrača U-21 reprezentacije, no za važne utakmice koje slijede nisu dobili poziv.

Pročitajte više