Daliću su u dva dana otpala tri igrača. Ovo je vjerojatni sastav za ključne utakmice

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u dva je dana ostao bez trojice igrača, od kojih su mu dvojica članovi prve postave. Josip Juranović i Mateo Kovačić otpali su zbog ozljeda za zadnje dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a u kadru neće biti ni Nikola Vlašić, kojem je bio aktiviran pretpoziv, samo da bi se povukao, također zbog ozljede.

Dalić će sada morati iskombinirati sastav u kojem mora pokriti poziciju desnog beka te centralnog veznjaka. Umjesto Juranovića je jasno da bi trebao nastupiti Josip Stanišić. Igrač Bayer Leverkusena ove sezone nije u najboljoj formi, nije siguran član početne postave Bayera, no trenutno je uvjerljivo najbolja opcija koju Dalić ima u odsustvu Juranovića. 

Dalić nije bio zadovoljan izvedbama lijevih bekova Borne Sose i Borne Barišića, stoga će učiniti isto što i Pep Guardiola u Manchester Cityju - gurnut će Gvardiola na beka, a na Gvardiolovu stopersku poziciju vjerojatno postaviti Domagoja Vidu. Njegov bi partner trebao biti Josip Šutalo, koji je značajno podigao formu u Ajaxu i nametnuo se kao lider obrane.

Promjena formacije?

Izostanak Matea Kovačića mogao bi se pokazati kao puno veći problem. U veznoj liniji on je bio standardan uz Modrića i Brozovića, koji će vjerojatno igrati u obje utakmice u ovom mini-ciklusu. Zato bi Dalić mogao promijeniti formaciju i ostaviti Brozovića i Modrića kao zadnje vezne, a gurnuti Lovru Majera malo naprijed.

U tom bi slučaju Andrej Kramarić mogao zaigrati ispred Brozovića i Modrića, dok bi Majer završio na desnom krilu, poziciji koju igra kod Nike Kovača u Wolfsburgu. Na desnoj strani gotovo sigurno igrat će Luka Ivanušec.

U centru napada priliku će dobiti Ante Budimir, koji igra u sjajnoj formi za Osasunu. Dalić je rekao: "Budimir je u formi. Rekao sam da želim u kvalifikacijama dati šansu napadačima za budućnost, da se istaknu. On je formom zavrijedio poziv i dobit će šansu. Bit ćemo ofenzivni i zato je tu."

 

Pročitajte više