Dalić iznenadio sastavom u posljednjem trenutku

Grafika: Index

HRVATSKA večeras u Nižnjem Novgorodu u 20 sati igra svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Nakon pobjede nad Nigerijom golovima Modrića (11 m) i autogolom Eteba, suparnik je Argentina. 

U gradu se tijekom dana očekuje 20 tisuća navijača Argentine i desetak tisuća Hrvata. PRATITE UŽIVO ZAGRIJAVANJE NAVIJAČA I LIVE STREAM IZ NOVGORODA 

>>> PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA DO UTAKMICE I ŠALJITE NAM SVOJE FOTOGRAFIJE I VIDEA IZ RUSIJE

Prijenos utakmice pratite OVDJE 

Sastavi:

Zlatko Dalić u sredinu terena uvodi novog veznjaka, Luka Modrić ide na polušpicu, a iz prvog sastava u odnosu na Nigeriju ispao je Andrej Kramarić. Očekivalo se da novi igrač bude Milan Badelj, ali posljednje informacije govore da se odlučio za Marcela Brozovića.

Jorge Sampaoli dugo je kombinirao sastav za Hrvatsku, a prema posljednjim informacijama iz tabora Argentine odlučio se za sustav 3-4-3, bez Pavona od prve minute. 

 

Argentina (3-4-3): Caballero; Mercado, Otamendi, Tagliafico; Salvio, Mascherano, Enzo Pérez, Acuña; Messi, Agüero, Meza. 

Hrvatska (4-2-3-1): Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Rakitić, Brozović; Rebić, Modrić, Perišić; Mandžukić.

19:00 Stigli su sastavi, Brozović je u prvih 11.

18:45 Hrvatska će igrati u crnim dresovima.

18:25 Hrvati su nadglasali Argentince.

 

18:10 Prema stadionu su krenuli i nogometaši.

18:00 Među navijačima je i Dalićev dvojnik.

 

17:45 Hrvatski navijači krenuli su prema stadionu.

17:00 Mario Kempes, legendarni argentinski nogometaš, nezadovoljan je izbornikom Sampaolijem. Opširnije ovdje

16:00 Sjajna atmosfera u Novgorodu.

15:30 Dalić je izgleda ipak odlučio iznenaditi. Posljednje informacije govore da u prvih 11 umjesto Kramarića neće uskočiti Badelj, već Brozović koji je i dobio priliku protiv Nigerije!

14:30 Pogledajte posljednju press konferenciju pred utakmicu. Zlatko Dalić igračima je poručio da uživaju protiv Messija, a Ivan Rakitić suigraču je zaželio sve najbolje u životu, ali ne večeras. 

13:50 Za Index Sport analizira naš videoanalitičar Ivan Ilečić, koji radi s najboljim klubovima i igračima svijeta te pomaže u pripremi hrvatske reprezentacije.

Pogledajte kako je Ilečić objasnio poteze Zlatka Dalića nakon preuzimanja reprezentacije i brojkama pokazao kako je u nekim segmentima spasio igru Hrvatske. Ilečić otkriva u kojem dijelu igre je hrvatska reprezentacija najbolja na svijetu i kakvu partiju nadmudrivanja očekuje protiv Argentine. Ilečića smo pitali i kakve su brojke Lea Messija, a odgovor je jasan: "Brojke pokazuju da je Messi zapravo Argentina. O ukusima se ne raspravlja, ali njega je nešto teže riješiti nego Ronalda"  

12:40 Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker najavio je susret Hrvatske i Argentine. OPŠIRNIJE...

12:15 Hrvatski navijači zauzeli su gradske trgove i pjesmom najavljuju večerašnju pobjedu. OPŠIRNIJE...

11:25 "Očekujem barem jedan, možda i dva gola", izjavio je Nikola Jurčević o predviđanju izvedbe hrvatske reprezentacije u ogledu s argentinskom selekcijom. OPŠIRNIJE...

11:00 Uoči utakmice u studiju Index Sporta gostuje Nikola Jurčević. Uključite se u live.

PREDSTAVLJANJA MOMČADI: 

09:40 Hrvatski navijači danas se bore protiv najboljih na svijetu. Bit će to veliki izazov. Argentince je nemoguće nadglasati...  Pratite UŽIVO situaciju u Novgorodu. 

09:00 Donosimo snimku s posljednjeg treninga Hrvatske pred spektakl. 

08:20 Luis Ibanez, nekadašnji Dinamov Argentinac i zagrebački zet, javio nam se iz Rusije. Utakmicu ne propušta i tvrdi: Hrvatska će daleko dogurati, ovo je strašna generacija! (Pročitajte intervju). 

08:00 TAKTIČKA ANALIZA: Kako braniti Messija i zašto su Perišić i Rebić ključ utakmice? Problem nije Messi, problem su svi ostali. Evo zašto. 

07:00 Burnu noć proveli su sinoć navijači Hrvatske i Argentine u Novgorodu. Sreli su se sinoć u centru i zagrijali za utakmicu. Argentina ima najluđe navijače na svijetu, a Hrvati će ih danas pokušati nadglasati. 

NAJAVA I SASTAVI: 

Hrvatska je na najbolji mogući način otvorila Svjetsko prvenstvo.

Slavljem nad Nigerijom, a tome je pomogao remi Islanda i Argentine (1:1), širom su otvorena vrata drugog kruga. Za osiguranje tog rezultata Hrvatskoj je dovoljna jedna pobjeda iz preostale dvije utakmice u skupini. Izabranici Zlatka Dalića nadaju se da će to biti večeras, ali Hrvatska će morati igrati drugačije nego protiv Nigerije. Iako to krajnji rezultat ne sugerira, utakmica je u nekoliko navrata bila na "klackalici", a presudio je autogol i trenutak ludosti suparnika. Taj nogomet je bio previše kaotičan i nekontroliran, te će protiv jedne od najtalentiranijih reprezentacija trebati gušći i organiziraniji redovi. Najveća priča odlazak je Nikole Kalinića koji je izbačen iz momčadi zbog svađe s izbornikom i odbijanja ulaska u igru u nekoliko posljednjih susreta. Hrvatska će sasvim sigurno iz momčadi izvaditi jednog od dvojca Kramarić-Mandžukić i uvesti dodatnog veznog igrača, vjerojatno Badelja. 

S druge strane, Argentinci utakmicu dočekuju u nervoznoj atmosferi. Samo bod protiv Islanda i slaba igra potencirane su zbog tereta koji na svojim leđima nosi Leo Messi koji je promašio i jedanaesterac na toj utakmici. Gol Aguera bio je djelo majstora, ali su Islanđani ubrzo vratili stvari u ravnotežu preko Finnbogasona. Ni dotad, a posebno kasnije, Argentinci nisu znali kako jalovi posjed pretvoriti u šanse. Posljednje informacije govore da će izbornik Sampaoli puno mijenjati, a možda čak i "pređe" na 3-3-1-3 formaciju s kojom je na čelu Čilea pokorio kontinent u dva navrata. 

Zlatko Dalić rekao je kako je sve poznato i kako su Vatreni spremni: "Sastav? Uvijek su sve dileme riješene, rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. 'Messija ne možemo zaustaviti jedan na jedan. Njega možemo zaustaviti samo momčadski. Messi sam nije Argentina, oni imaju fantastičnu momčad. Moramo biti kompaktni, slično kao i protiv Nigerije, i jedino tako možemo napraviti dobar rezultat. Kompaktnost, blok i moramo stajati jako blizu. To je recept za uspjeh'', dok je "slučaj Kalinić" samo kratko prokomentirao: ''Žao mi je što je do toga došlo, ali što je tu je, to je sad iza nas i idemo dalje.''. 

Jorge Sampaoli se u istupima prema medijima uglavnom bavio pritiskom na svojeg najboljeg igrača: "Kada netko zabije za Argentinu i pobijedimo, svi smo zaslužni. Kada ne pobijedimo, samo je Leo kriv. Mislim da to nije fer, to je prevelik pritisak. Ja se osjećam dijelom odgovornim što je promašio penal.", dok je samu utakmicu prokomentirao vrlo tajnovito: ""Iako sam razočaran rezultatom utakmice s Islandom, tu utakmicu smo i ja i igrači zaboravili i gledamo samo prema sljedećoj utakmici. Očekujem da će Hrvatska igrati puno drukčije nego protiv Nigerije te da će se orijentirati na kontranapade. Modrić će igrati ofenzivnije, a Hrvatska preko krila. Još ne znam sastav ni tko će igrati. Odlučit ću prije utakmice". 

Hrvatska i Argentina dosad su se susreli 4 puta. U prijateljskim ogledima svaka reprezentacija ima po pobjedu, poraz i remi, a hrvatsko slavlje bilo je 2006. godine u Baselu. Bila je to utakmica na kojoj je Messi zabio prvi pogodak za reprezentaciju, a Modrić debitirao za Vatrene koje su golovima do pobjede vodili Klasnić, Srna i Šimić. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više